Les ocupacions són un problema greu a Mataró. Foto: R.Gallofré
Les ocupacions són un problema greu a Mataró. Foto: R.Gallofré

Ciutadans reclama un pla específic per la lluita contra les ocupacions a Mataró

El partit portarà al Ple de Mataró una moció perquè el consistori es doti de més eines per combatre aquest fenomen

Ciutadans de Mataró vol que ajuntaments com el de la capital del Maresme disposin de més eines i competències en la lluita contra l'ocupació il·legal d'habitatges, un problema que s'ha fet molt present a la ciutat. El partit taronja, que compta amb dos regidors al consistori mataroní, presentarà una moció al Ple de setembre on demanarà l'elaboració d’un pla municipal específic en aquest àmbit.

L'objectiu del pla,segons expliquen des de C's en nota de premsa, és que l’Ajuntament de Mataró pugui lluitar de forma més eficaç contra l'ocupació il·legal. En aquest sentit es proposen mesures que permetin assegurar la devolució dels immobles ocupats il·legalment als seus legítims propietaris, de manera que es posarà a la seva disposició assessorament i orientació jurídica. També es preveu posar en marxa i reforçar mesures per vetllar per la seguretat i la convivència veïnals afectades per l'ocupació il·legal, mantenint una estreta col·laboració amb les associacions de veïns, que són els que millor coneixen la realitat dels seus barris.

Una altra de les propostes és l'elaboració d'un cens en què s'indiqui si el tipus d'ocupació és per a fins delictius o per necessitat i es faci un seguiment de la mateixa. Així mateix, la proposta de Ciutadans per lluitar contra l’ocupació il·legal a Mataró contempla reforçar la presència policial i el patrullatge preventiu en les zones ja afectades pel problema de l'ocupació i impulsar la creació d'una unitat de Policia Local destinat a la prevenció, control i seguiment dels immobles ocupats o susceptibles d'ocupació. El cos policial mataroní compta amb una Unitat de Convivència i Civisme, centrada en bona part en l'àmbit de les ocupacions. 

Comentaris (2)

Alcalde BOTE Fa 18 dies
Bote el desaparegut Aquí tens l'enllaç sencer. https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/el-collegi-de-ladvocacia-demana-una-reforma-legislativa-per-frenar-les-ocupacions/video/6057762/
Bravo Fa 19 dies
El partit que acavi amb les okupacions i delinquència a MAtaró es porta la palma les properes eleccions, en aixo no hi ha cap dubte, a veure si em tenim un de honrat per una vegada i s'ha acaba aquest mal son, que ja som prou desafavorits amb l'atur més alt de Catalunya perquè ens okupin la nostra casa o ens robin quan estem ja a l'atur altres que cobren pagues de paguen tots. A veure si a la fi proposen coses raonables que despertin l'interés del ciutadà fart d'aquesta delinquència

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive