Plaga d'incendis provocats a la riera de Sant Simó
Plaga d'incendis provocats a la riera de Sant Simó

Plaga d'incendis provocats a la riera de Sant Simó

Els veïns denuncien que hi ha hagut 9 incendis en 15 dies, que són provocats i que ho facilita la deixadesa de la Riera

Petits incendis, fins ara sense conseqüències greus, s'han multiplicat en els darrers dies a la riera de Sant Simó de Mataró. Segons els veïns, nou en els darrers 15 dies, i la majoria d'ells provocats. El darrer, ahir dilluns, dia 30, a la nit. 

Segons han explicat els Bombers de la Generalitat, es van cremar una vintena de m2 de matolls a la Riera, a tocar del carrer Energia, a l'alçada del polígon de Mata-Rocafonda. Un incendi molt menor que van controlar al moment amb tan sols una dotació. Un home, segons testimonis veïnals, va patir ferides lleus a la mà en intentar apagar el foc abans de l'arribada dels bombers. 

El problema, però, és que focs com aquests no paren de repetir-se. Veïns de Rocafonda, segons recull el popular perfil de Facebook 'Rocafondeños por el mundo' assenyalen que durant les darreres dues setmanes n'hi ha hagut pràcticament una desena i que els autors són un grup de nois.

Els focs provocats, a més, cremen amb facilitat a causa del mal estat de la Riera, plena de matolls i males herbes i que requereix una neteja en profunditat es de fa mesos. 

 

Comentaris (9)

Xavier Nubiola Fa 1 mes
La sorra de les platges després dels temporals es reposa de manera natural gràcies a les aportacions de les rieres. Mataró disposa de dos rieres de primer ordre, Argentona i Sant Simó, però la seva funció d'aportar sediments es troba bloquejada per una mala gestió. Entre altres coses, no es pot limitar la seva amplada amb passos inferiors de vehicles i haurien d'estar lliures de la canya americana.
Rapita Fa 1 mes
Que pasara cuando llegen las fuertes lluvias y se lleve el agua toda las suciedad que ay en la riera,cuando todas las cañas vayan para abajo esperemos que no pase ninguna desgracia en el puente de Sant Simon.
maria Fa 1 mes
fer pagar encara que siguis amb serveis comunitaris a la ciutat per exemple netejar això , ja veuriem com deixen de fer el mail per vici i per gaudir. i sinó paguetes i ajudes fora. ja está bé que no sabem perquè l'ajuntament no fa la seva feina de anar a buscar-los i fer neteja això. la gent està molt farta dels de sempre, que son uns desagraits i a més no fan res bo per la societat, fer el mail x fer-lo.
SANTIAGO Fa 1 mes
Tenin molts incivics sobre tot en aquesta zona i un ALCALDE que es un INUTIL
Yayaya Fa 1 mes
ja que l¡alcalde no vol posar els incivics i delinquents a netejar això , doncs hauria de netejar ells com responsable de no fer netejar això als culpables.
Llera i incívics Fa 1 mes
La deixadesa del Parc és lamentable. Això no és de l'Agència Catalana és de l'Ajuntament Parcs i Jardins. Però com és Rocafonda.. Ja sabem... Passotisme total. Uns i altres faciliten que els incívics ho tinguin fàcil.
CIUTADA Fa 1 mes
No es només Rocafonda, es tota la ciutat deixada i volen que sigui turística. Altres pobles i ciutats estan amb diferència més ben cuidats els parcs i jardins que aquí.
COM SEMPRE Fa 1 mes
Apart de la neteja que deixa molt que desitjar, quan hi ha tanta gent visquent de l'atur i de les ajudes que els posin a netejar. Sempre provoquen els incendis els mateixos, no ho entenc que encara no els hagin enganxat amb tants incendis, esperaran a que la catàstrofe sigui major.
X Fa 1 mes
"Un grup de nois"...tot dit i imaginable, i com sempre alguns parlen de falta de manteniment...dels nubols de colors...pero la realitat es que si aquests nois sense civilitzar no calesin foc...no hi hauria cap incendi,...i espera no siguin tambe els que calen foc als vehicles, contenidors...clar com no paguen ells...i si els agafen el jutge els deixa lliures perque continuin cremant...ah si que seran vulnerables...pero per calar foc no son tan "vulnerables"...mes be delinqüents pocavergonyes.
Joaep Fa 1 mes
Tinc entés que correspon a l'ACA el manteniment i neteja de les lletes. Vist com estàn per arreu i de fa anys, no sembla que sigui massa eficient la seva tasca. Potser caldría analitzar que es el que no va prou be. Particularment la llera de la riera de St. Simó es una selva.
Josep Fa 1 mes
Tinc entés que la neteja de les lleres corespon al ACA. No sembla que aquest organisme fagi la seva feina, segons es pot veure per les lleres d'arreu i desde fa molts anys. Pot ser que podria qüestionar-se la seva eficàcia.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive