Operatiu policial a un local de bellesa i massatges xinès del carrer Churruca de Mataró. Foto: Ajuntament
Operatiu policial a un local de bellesa i massatges xinès del carrer Churruca de Mataró. Foto: Ajuntament

Operatiu policial a locals de massatges xinesos de Mataró que oferien serveis sexuals

Mossos, Policia Nacional, Policia Local i Inspecció de Treball registre locals situats al carrer Churruca i a la ronda Francesc Macià que actuen com a prostíbuls encoberts

Operatiu policial en locals de bellesa i massatges regentats per xinesos a Mataró que encobrien activitats de naturalesa sexual. Els Mossos d'Esquadra, la Policia Local i el Cos Nacional de Policia, acompanyats d'Inspecció de Treball, van fer entrada ahir dijous dia 25 al vespre a un total de quatre establiments d'aquesta tipologia, tres d'ells al carrer de Churruca i el tercer a la ronda Francesc Macià

L'objectiu de l'operació era detectar possibles infraccions que s'estiguessin duent a terme en aquests establiments, dels quals era vox populi que actuaven com a "pantalla" per amagar activitats de prostitució. A l'entorn d'aquesta mena de locals sempre ha existit la sospita que poden actuar com a prostíbuls encoberts, tal i com han posat de manifest operatius policials similars duts a terme amb anterioritat arreu del país. 

L'operació d'ahir dijous, en el que també hi va participar una unitat canina, va servir per comprovar que, tal i com se sospitava, els locals en qüestió ofereixen serveis de caràcter sexual, sense cap permís ni llicència que els ho permeti (ni habitualment ni especialment en context de pandèmia, on tots els prostíbuls legalitzats han d'star tancats). La Policia Local va obrirr 4 actes d’inspecció administrativa de l’activitat comercial on es van detectar diverses infraccions així com proves de l’exercici d’activitats de naturalesa sexual. 

Un dels locals xinesos registrat ahir dijous, a la ronda Francesc Macià de Mataró

Un dels locals xinesos registrat ahir dijous, a la ronda Francesc Macià de Mataró

D'altra banda, l'operatiu també va comportar el trasllat de dues treballadores a comissaria per part de Policia Nacional per situació irregular en matèria d'estrangeria. A banda, Inspecció de Treball va aixecar actes sobre la situació laboral i les condicions de treball dels quatre locals. 

En els darrers anys aquest tipus d'operatius policials han estat habituals arreu del país en perruqueries i establiments d'estètica i massatges regentats per persones d'origen xinès, ja que és habitual que s'hi diguin a terme activitats irregulars relacionades amb massatges de caràcter sexual. A banda, l'activitat d'aquests establiments sol no ajustar-se a la llicència que disposen, quelcom que pot comportar altres incompliments en matèria laboral, de seguretat, salut laboral i Seguretat Social. 

 

Comentaris (3)

Veí Fa 22 dies
Cap problema, als 5 minuts de marxar els mossos el negoci va continuar funcionant fins i tot passades les 10h Tant costa tancar i precintar un local si esta clar que es un negoci il·legal i a on hi ha explotació i tràfic de dones?
pau Fa 23 dies
Aquest locals estan al carrer churruca, fa anys que estan en funcionament, ara s´han adonat compte?, hi ha una escola just endavant l´escola Angeleta Ferrer, i una plaça on cada dia esta plena d´infants que van a l´escola, como es pot permetre aixo tants anys?, aquesta actuació policial i l´actuació de l´ajuntament fa temps que es tindria que haber fet , es molt greu, tambe hi ha un local just al davant de la plaça de l´escola, pot ser una associació cannabica? la olor arriba al carr
Audrey Fa 23 dies
Un felicitació a la policia pel seu treball contra el crim organitzat El tràfic de persones és una forma de crim organitzat que costa milers de milions de dòlars i constitueix l’esclavitud moderna. Per als delinqüents, les víctimes del tràfic són meres mercaderies que es poden utilitzar amb finalitats d’explotació sexual i l’explotació de la prostitució és la primera forma de tràfic de persones. Bravo 👍👏👏👏👏👏
Mireia Fa 21 dies
Però si al cap de 5 minuts tornaven a funcionar !
jaume Fa 23 dies
Si, podem felicitar a la policia, però amb més de 15 anys de retard, que son els anys que al carrer Churruca hi ha prostitució.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive