Ocupen una oficina de CaixaBank per exigir-li que llogui els pisos buits que té a Mataró
Notícies relacionades
Ocupen una oficina de CaixaBank per exigir-li que llogui els pisos buits que té a Mataró

Ocupen una oficina de CaixaBank per exigir-li que llogui els pisos buits que té a Mataró

El Sindicat de l’Habitatge reclama a l’Ajuntament que també pressioni l’entitat bancària i els Mossos es despleguen per fer fora els manifestants

L’oficina de Caixabank a la Riera de Mataró és escenari d’una nova protesta pel dret a l’habitatge al Maresme. Diverses entitats comarcals han fet costat al Sindicat de l'Habitatge en una protesta que ha tingut com a moment àlgid l’entrada i l’ocupació de la seu bancària. Els manifestants exigeixen a l’entitat que faciliti lloguer social per als seus centenars de pisos buits i concretament per a deu famílies sense alternativa habitacional i en situació de vulnerabilitat. Els Mossos d’Esquadra s’han desplegat per fer fora els concentrats a dins i a l’accés de l’oficina, pel que es podrien repetir els incidents de dilluns passat en un desallotjament que va acabar amb enfrontaments i càrregues.

Pels volts d’un quart de dues els efectius Arro de Mossos d’Esquadra mobilitzats per a l’ocasió s’han desplegat a la Riera per intentar posar fi a l’ocupació de la seu bancària. Han encapsulat la concentració tallant el trànsit del principal vial del Centre. Desenes de manifestants s’han concentrat a les portes i es resisteixen a abandonar l’oficina. Criden consignes contra la policia i contra els bancs i la manca d’habitatge.

La Policia desplegada a la Riera. Foto: JB

La Policia desplegada a la Riera. Foto: JB

“Que no hi hagi pisos buits i no hi haurà màfies d’ocupacions”

El Sindicat de l’Habitatge ha fet una roda premsa minuts després d’entrar i ocupar la seu de Caixabank. Ho ha fet per emmarcar l’acció com una posició de força per reclamar negociar amb l’entitat la cessió de pisos buits per a lloguer social. Cal recordar que Caixabank és una de les entitats amb més immobles desocupats a la capital del Maresme, encara més després d’absorbir Bankia i els seus nombrosos immobles a la ciutat.

“Avui som aquí perquè exigim negociar i vindrem tantes vegades com faci falta”, han anunciat els manifestants de la xarxa d’habitatge del Maresme. Han fet pública la casuística d’una de les deu famílies per les que reclamen una solució immediata. “Exigim a la Caixa que signin lloguer social per aquestes famílies i a l’Ajuntament de Mataró li diem que si tant ploren sobre la seguretat i l’ocupació, que activin l’única solució que és posar a lloguer social els centenars i centenars de pisos buits. “Si no hi ha cases buides no hi haurà ocupacions ni màfies!”, han sentenciat.

La roda de premsa després de l'ocupació

La roda de premsa després de l'ocupació

El missatge del Sindicat cap a l’administració local ha estat clar. “Exigim a l’Alcalde i la regidora d’habitatge que aixequin el cul de la cadira i plantin cara com fem nosaltres cada dia!”, advertint-los que “han de triar, o amb els humils i la classe treballadora o amb els poderosos, els fons voltors i la policia que ve a pegar-nos. Aquí no hi ha equidistància”.

El sindicat exigeix que els ajuntaments de la comarca pressionin a Caixabank per aconseguir lloguer social i a l’entitat també li reclama la fi dels desnonaments.

La roda de premsa, davant de l'oficina

La roda de premsa, davant de l'oficina

 

Comentaris (13)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive