La Taverna Atzucac
La Taverna Atzucac

capgros.com

Multen l'Atzucac a a pagar 4.000 euros per fer apologia de l'alcoholisme

La taverna de la plaça de l'Ajuntament també ha de respondre per incompliment de la normativa d'horaris i sorolls

La Taverna Atzucac ha estat sancionada a pagar una multa de 4.000 euros pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i per l'Ajuntament de Mataró per fer apologia de l'alcoholisme, així com per haver incomplert la normativa pel que fa a horaris i sorolls. Els propietaris del bar han emès un comunicat en què consideren que les sancions són una via per silenciar propostes d'oci alternatiu a Mataró.

El primer litigi es remunta a l'any 2000, quan en l'anunci de les celebracions del segon aniversari de l'Atzucac es feia "apologia de l'alcoholisme", ja que entre les promocions s'obsequiava als clients amb consumicions gratuïtes. Ara, la secció segona del TSJC ha sancionat aquesta taverna a pagar 3.000 euros de multa.

Els propietaris de l'establiment consideren injusta la sentència, ja que les consumicions gratuïtes són un fet "normalment publicitat a discoteques o altres negocis d'oci". Segons un comunicat fet públic per l'empresa, les sancions són "desorbitades" i les consideren com una "estratègia arrogant, censuradora i punitiva" per acabar amb models d'oci alternatiu a Mataró.

La segona sanció la imposa l'Ajuntament de Mataró des de la regidoria de Via Pública, quan el passat mes de maig la Policia Local va aixecar acta d'un incompliment d'horari, pel qual es multa l'establiment amb 500 euros, i d'excés de soroll, sancionant l'Atzucac amb 300 euros més. La direcció de la taverna ha intentat rebatre aquesta versió i ara es planteja presentar un recurs a aquesta darrera sanció.

Mentre, el bar ha instal·lat una guardiola solidària per ajudar a sufragar les despeses de les multes i d'advocats.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive