Més de 2.000 ocupacions al Maresme en cinc anys, segons els Mossos
Més de 2.000 ocupacions al Maresme en cinc anys, segons els Mossos

capgros.com/ACN

Més de 2.200 ocupacions al Maresme en els darrers cinc anys

Del 2018 al 2022 hi ha hagut 476 ocupacions per cada 100.000 habitants, i Mataró és la segona capital de comarca amb més casos

VLM Capgros 1350x366 0322
 

Entre els anys 2018 i 2022, cada dia es van ocupar gairebé 20 habitatges de mitjana arreu del país durant el mateix període, un 40% de les quals primeres residències, segons dades dels Mossos d'Esquadra a les quals ha tingut accés l'ACN. A la comarca del Maresme hi ha hagut, en xifres absolutes, 2.201 ocupacions registrades en aquest mateix període de temps. Mataró és la segona capital catalana de comarca amb més ocupacions. 

Segons aquest informe, La Selva és la comarca que té la ràtio d'ocupacions d'habitatges més alta de Catalunya, amb 1.014 per cada 100.000 habitants entre els anys 2018 i 2022. La segueixen el Baix Penedès (amb una ràtio de 954) i l'Alt Camp (671). La meitat dels deu municipis de més de 2.000 habitants amb major incidència són a La Selva, mentre que Badalona és la població amb una major ràtio a tota l'àrea metropolitana, i Figueres i Mataró encapçalen el rànquing de capitals comarcals.

 

En xifres absolutes, el Mareseme i les seves 2.201 ocupacions se situen per sota del Barcelonès (9.942 ocupacions en els cinc anys), el Vallès Occidental (4.279), i el Vallès Oriental (2.174). La ràtio ha estat, en aquest anys, de 476 ocupacions per cada 100.000 habitants, per sobre de la mitjana de Catalunya, que se situa en les 448 ocupacions. 

La seva capital de comarca, Mataró, ha patit especialment els estralls de les ocupacions, sovint a càrrec de màfies organitzades que ocupen i revenen el pis il·legalment. Segons l'informe de Mossos, Mataró té un 69% més de pisos ocupats que la mitjana catalana. A la ciutat hi ha més de 760 pisos ocupats per cada 100.000 habitants, una ratio que la situen com la segona capital de comarca amb més ocupacions. 

La Policia Local intervé en una de les ocupacions a Mataró. Foto: Jordi Pujolar/ACN

La Policia Local intervé en una de les ocupacions a Mataró. Foto: Jordi Pujolar/ACN

El fenomen arreu de Catalunya va generar al voltant de 25.000 actuacions dels Mossos entre els anys 2019 i 2021, més de 8.000 per any, tal com va revelar el departament d'Interior l'any passat en una resposta a una pregunta parlamentària de Vox.

El fet de l'ocupació il·legal de propietat particular va ser el motiu més estès, amb la majoria dels casos (55%). Amb tot, es van donar altres raons, com persones que causen inseguretat (7%), discussions verbals (5%) o alarmes de robatori en habitatge (3%). Agents de Mossos també es van mobilitzar en immobles ocupats per persones que estaven demanant ajuda, per amenaces i/o coacions o per danys contra la propietat privada, entre un centenar més de motius.

Comentaris (10)

celia Fa 20 dies
La Generalitat ha convertir el Maresme en la comarca avocador de Catalunya. I els alcaldes de la comarca com el Bote i altres son complices, cada dia important més xusma i ocupes del marroc.
marta Fa 21 dies
això és el que passa quan tothom diu acollim acollim de boquilla i tots entren i els deixen al carrer, si no hi ha una bona política darrera no es pot acollir, i com que no tenim recurssos, doncs no acollim i els que vulguin acollir que se'ls quedin a casa seva, els que van amb bicicleta per la ciutat perque queda bé i amb els cotxes d'alta gama al garatge de les seves mansions per anar a l'Empordà o a la Cerdanya.
Jaume Fa 21 dies
No cal donar-hi voltes. A qui interessa mantenir aquesta situació de por i inseguretat? Si de debò es volgués acabar amb la a xacra dels okupes i la delinqüència que comporta, amb un vaixell carregat de guàrdies civils amb les mans lliures, com va passar l’ 1-O, abans de 24 hores, problema acabat
Anònim Fa 22 dies
A veure si a les properes eleccions tant descontent de la població es reflecteix a les urnes, ni PSOE ni partits a favor del acollir, un càstig per tots ells i si es pogués per tots els partits polítics, tant de dretes com d'esquerres no representen els ciutadans, només els seus interessos , no donen exemple, però almenys a Mataró que tant mal han fet deixin de governar doncs pitjor del que han fet és gaire bé impossible
Isabel Fa 23 dies
Quina pena de ciutat i aqui no passa res. Ens esteu deixan una ciutat deplorable.
origen dels okupes? si efecte crida del Sud Fa 23 dies
No són famílies vulnerables catalanes. Hem convertit Catalunya en el serveis socials d'un públic del Sud que el seu govern expulsa.
Trist pel futur Fa 23 dies
Jo no segueixo el programa del Bote Paz, però és veritat que hi ha un punt que diu: que a finals de 2027 faran el possible per ser la capital de komarca número 1 en okupacions arribant a les 5.000? Pobre Mataró, és el que ens mereixem per deixar governar-nos per tanta mediocritat
Andreu Fa 23 dies
Bote i equip de govern, marxeu ja. No esteu a l' alçada. Heu destrossat la ciutat. Mataró no aguantarà 4 anys més.
.... Fa 23 dies
S'hauria de controlar als okupes exhaustivament. Com a delinqüents que són no haurien de percebre cap ajuda de l'administració. Donar alegrement l'estatus de vulnerable, quan tenen totes facultats físiques per treballar, és un disbarat que nomes fa efecte crida.
Mataroní Empipat Fa 24 dies
Aixó es el que pasa quan la politica municipal mira cap a un altre costat i facilita la arribada de "nouvinguts". Aquesta catifa vermella genera un efecte crida de consequencies terribles.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive