Robatori a un immoble a Mataró
Robatori a un immoble a Mataró

Mataró tanca 2023 amb un lleuger descens dels robatoris respecte a l'any anterior

Els furts i els robatoris amb violència i intimidació han baixat de manera molt lleu mentre que el descens és més pronunciat en el cas d'habitatges, establiments i empreses

Mataró ha tancat l'any 2023 confirmant el que apuntaven les dades al llarg dels anteriors trimestres: un descens, encara que molt lleu en termes generals, dels robatoris, una de les tipologies delictives que havien crescut més en els darrers anys i que generaven (i ho segueixen fent) més preocupació entre la ciutadania.

La Junta Local de Seguretat, que s'ha celebrat aquest dijous dia 8 i que, com és habitual, reuneix els diferents cossos policials operatius a Mataró per fer seguiment de les dades delictives a la ciutat, ha posat de manifest aquesta contenció. durant l’any passat els furts es van reduir un 2,4 % (de 2756 a 2689) respecte el 2022,; els robatoris amb violència i intimidació ho van fer en un 0,8 % (de 732 a 726), i els robatoris amb força es van mantenir pràcticament igual (+0,3 %, de 1449 a 1453).

Les principals dades

  • Furts: es redueixen un 2,4%
  • Robatoris amb violència i intimidació: baixen un 0,8%
  • Robatoris a domicilis: cauen un 25%
  • Robatoris a empreses i establiments: descens del 7,5%

En altres tipologies de robatoris el descens és més gran, com és el cas dels robatoris en domicilis van disminuir un 25,5 % (de 224 a 167), i en empreses i establiments van baixar un 7,5 % (de 240 a 222). En canvi, els robatoris en interior de vehicle van augmentar un 3 % (de 962 a 993).

D'aquesta manera es confirma la tendència marcada per les darreres dades en aquest àmbit, corresponent a l'informe del Ministeri de l'Interior del tercer trimestre de 2023. Llavors es va apuntar un descens de robatoris amb violència d'un 1,7% i dels robatoris a establiments i domicilis d'un 18%. Per contra, s'assenyalava un augment de gairebé el 30% del tràfic de drogues i d'un 14% del robatori de vehicles. 

Pel que fa a les substàncies estupefaents, en acabar la Junta de Seguretat des del consistori s'ha explicat que, fruit de l'increment de l'activitat policial registrada durant el 2023 (que va comportar un rècord de detencions), les denúncies per incompliment de la Llei de Seguretat Ciutadana van augmentar en un 102%, degut especialment a les més de 3.00 actes per tinença o consum de drogues a l'espai públic. 

 

Comentaris (10)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive