Robatori a un immoble a Mataró
Robatori a un immoble a Mataró

Mataró tanca 2023 amb un lleuger descens dels robatoris respecte a l'any anterior

Els furts i els robatoris amb violència i intimidació han baixat de manera molt lleu mentre que el descens és més pronunciat en el cas d'habitatges, establiments i empreses

Mataró ha tancat l'any 2023 confirmant el que apuntaven les dades al llarg dels anteriors trimestres: un descens, encara que molt lleu en termes generals, dels robatoris, una de les tipologies delictives que havien crescut més en els darrers anys i que generaven (i ho segueixen fent) més preocupació entre la ciutadania.

La Junta Local de Seguretat, que s'ha celebrat aquest dijous dia 8 i que, com és habitual, reuneix els diferents cossos policials operatius a Mataró per fer seguiment de les dades delictives a la ciutat, ha posat de manifest aquesta contenció. durant l’any passat els furts es van reduir un 2,4 % (de 2756 a 2689) respecte el 2022,; els robatoris amb violència i intimidació ho van fer en un 0,8 % (de 732 a 726), i els robatoris amb força es van mantenir pràcticament igual (+0,3 %, de 1449 a 1453).

Les principals dades

  • Furts: es redueixen un 2,4%
  • Robatoris amb violència i intimidació: baixen un 0,8%
  • Robatoris a domicilis: cauen un 25%
  • Robatoris a empreses i establiments: descens del 7,5%

En altres tipologies de robatoris el descens és més gran, com és el cas dels robatoris en domicilis van disminuir un 25,5 % (de 224 a 167), i en empreses i establiments van baixar un 7,5 % (de 240 a 222). En canvi, els robatoris en interior de vehicle van augmentar un 3 % (de 962 a 993).

D'aquesta manera es confirma la tendència marcada per les darreres dades en aquest àmbit, corresponent a l'informe del Ministeri de l'Interior del tercer trimestre de 2023. Llavors es va apuntar un descens de robatoris amb violència d'un 1,7% i dels robatoris a establiments i domicilis d'un 18%. Per contra, s'assenyalava un augment de gairebé el 30% del tràfic de drogues i d'un 14% del robatori de vehicles. 

Pel que fa a les substàncies estupefaents, en acabar la Junta de Seguretat des del consistori s'ha explicat que, fruit de l'increment de l'activitat policial registrada durant el 2023 (que va comportar un rècord de detencions), les denúncies per incompliment de la Llei de Seguretat Ciutadana van augmentar en un 102%, degut especialment a les més de 3.00 actes per tinença o consum de drogues a l'espai públic. 

 

Comentaris (10)

Joan Lluís Fa 8 dies
La dada més important diu que el 16% d'immigrants (població a Cat) comet el 42% de delictes, en especial contra la salut pública i el patrimoni. Alguna cosa s'haurà de fer a tot nivells, perquè si no s'hi posen solucions això anirà "in crescendo". Polítics poseu-vos les piles, per això us paguem, perquè doneu solucions als problemes.
Jaume Subirà Fa 11 dies
l'acudit de carnestoltes. molt bo, com acudit clar. Jaume Subirà
Mataroní Empipat Fa 11 dies
Un altre cortina de fum del nostre alcalde i la seva colla de somniatruites!. l'unica xifra decent es el decens en robatoris a domicili, per les altres descens es mínim. La ciutadania esta més que farta i el govern del Sr. Bote vinga a negar la major. Quina vergonya!
el drama de les denúncies Fa 11 dies
Em va treure la visa i van fer compres de 140 euros. Vaig posar la denúncia per internet per anar més àgil i demanar hora a la Comissaria. A la comissaria, una sola persona que tenia molts fronts i m'esperés. Molt amable i servicial, això si. Una hora i mitja d'espera. Després van haver de picar tot perquè el web de denúncies no funcionava. Es va penjar 2 cops. La cara de vergonya de l'agent ho deia tot. Finalment posada i recuperat els diners de l'assegurança. gairebé 3 hores...
Isabel Fa 11 dies
Tenim un futur que fa pena. De què serveix denunciar , crec de res. Posas la denuncia i al cap de unes hores el delinqüent ja esta al carrrer . hi a tornar a delinquir.
Trist pel futur Fa 11 dies
La veritat? Doble robatoris, mitad de mataronins tips de veure que denunciar no val per res Quins pena de ciutat
mataroní Fa 12 dies
HI ha alguna enquesta per saber l'evolució del nombre de robatoris no denunciats? Els que pensen que denunciar no serveix per res també mereixen ser comptats.
Descens de robatoris o descens de denúncies? Fa 12 dies
Si no tens una assegurança, ja no val la pena fer la denúncia. Si denuncies un furt, ni et fan cas. Els ciutadans ja ho han après i ningú no vol perdre el temps.
Si clar....si ho diu l'ajuntament... Fa 12 dies
segur que es veritat...pero quina casualitat que a nivell de carrer no es viu aquest optimisme de l'ajuntament.
sandeo Fa 12 dies
JAJAJAAJAJA

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive