El bosc maresmenc on un caçador va disparar el ciclista mataroní, entre Cabrils i Òrrius. Foto: R.Gallofré
El bosc maresmenc on un caçador va disparar el ciclista mataroní, entre Cabrils i Òrrius. Foto: R.Gallofré

capgros.com / ACN

Marxa a Mataró per canviar la llei de caça i fer els boscos més segurs

La família del ciclista ferit a Argentona pel tret d'un caçador promou la manifestació que tindrà lloc el 20 de març

Els familiars del ciclista ferit de gravetat pel tret d'un caçador durant una batuda de senglars a Argentona ha convocat una marxa ciutadana per exigir canvis en la Llei de caça actual, aprovada el 1970. La trobada serà el diumenge 20 de març a les 11 h i recorrerà la riera de Mataró, des del Parc Central i fins a l'Ajuntament. "Volem un bosc segur. Els caps de setmana hi ha gent al bosc amb permís d'armes", es lamenta el sogre del ciclista ferit, Josep Lluís Morgado.

L'anunci coincideix amb l'aprovació al Parlament d'una moció per instar el Govern a fer un projecte de llei de caça per substituït l'anterior redactat. La família es va reunir amb els grups parlamentaris abans de la votació i assegura que les "sensacions" són molt bones.

Francesc Jiménez, víctima en la batuda de senglars que va acabar en tragèdia, i l'arma que va disparar el caçador

Francesc Jiménez, víctima en la batuda de senglars que va acabar en tragèdia, i l'arma que va disparar el caçador

Morgado afirma que la nova normativa haurà d'exigir a les societats de caçadors que garanteixin la seguretat de la resta d'usuaris del bosc: "S'han de precintar les zones d'actuació i cal que les societats de caçadors vigilin que ningú pugui entrar al seu espai". Segons la família de l'home ferit, cal fer tot el possible perquè no es repeteixin "accidents evitable".

De moment, els grups parlamentaris ja van aprovar aquest dijous una moció del PSC perquè el Govern inclogui al nou redactat de la llei els mecanismes necessaris per a fer segur l'entorn natural tant per a qui practica la caça com altres activitats. Tots els grups hi han votat a favor menys Vox, que ho va fer en contra.

Comentaris (11)

roser lópez Fa 9 mesos
tot el nostre suport a les famílies i persones afectades per les batudes poc controlades vivim a la garrotxa i hem hagut de canviar de ruta moltes vegades per la presencia de caçadors en la zona on teniem prevista una excursió . s ho fan tot seu ... donem suport perque es canvii la llei feta només a la seva conveniencia almenys caps de setmana que no es puguin fer . el bosc es de tots
Elisenda Fa 1 any
A Campins ( Montseny) hem presentat un manifest per un pla ètic del control del Senglar. Estem en vies de crear una plataforma pel control étic del senglar. A ple S 21 no podem admetre practiques que no només están comprobades científicament com la caça que no funcionen per tal fi sino a més van en contra de plantejaments étics cap a una societat evolucionada. Si volem 5G no podem anar amb escopetes com a loeste.Evolució si però per a tot i per a tots!!!!. Només queda donar suport al
Helena Fa 1 any
La caça s hauria d'abolir per cruel i perillosa i aplicar mesures de control ètic per regular la població de senglars a Catalunya. Tot el meu suport a aquesta família.
Nasi Fa 1 any
Molts ànims al ciclista i la seva família. Estic d'acord en que regulin millor com cal gestionar les batudes de senglars, però no prohibir-les!! els senglars també són un perill!. Els que van amb BTT, molts van a tot drap (en baixada), rebenten corriols que deixen erosionats en pocs dies i donen ensurts als que passegen o corren. També caldria regular-ne l'ús.
Cristian Fa 1 any
No he sentit mai una mort al Bosc, per culpa d’ un ciclista, quina justificació de la caça més absurda. NO A LA CAçA!!
Familiar ciclista ferit Fa 1 any
Estem parlant de fer un bosc segur per tothom. Hi ha gent amb armes foten trets pel bosc, i ara veig que la gran preocupació és que hi han alguns ciclistes "perillosos". Que jo sàpiga, els ciclistes també són persones. Igual que ho son els que caminen, buscadors de bolets i espàrrecs, nens amb avis i papes que passegen, excursionistes, gent que li agrada estar a la natura, corredors i marxadors, ah i també ciclistes. Tots són persones
Les bicicletes també son un perill Fa 1 any
Si vas a peu pel bosc i et ve una bicicleta a tota pastilla, et pot matar. Les bicicletes no se senten venir, al contrari de les motos. Les bicicletes de muntanya hauria de portar un aparell sonor continu que alertés de la seva presència.
Jordi Fa 1 any
Perque no fan la manifestació als boscos?? Que també hi han ciclistes descelebrats!!
Les bicicletes també son un perill Fa 1 any
Si vas a peu pel bosc i et ve una bicicleta a tota pastilla, et pot matar. Les bicicletes no se senten venir, al contrari de les motos. Les bicicletes de muntanya hauria de portar un aparell sonor continu que alertés de la seva presència.
fuera la caza Fa 1 any
fuera la caza, en pleno siglo XXI no tienen sentido matar por deporte o placer y si encima supone un riesgo o peligro para todos los que paseamos o disfrutamos de la naturaliza pues con mas motivo aun fuera la caza. y en el caso de plagas pues hay otras formas que no sea matar y pensar porqué vienen las plagas

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive