Un bosc en el terme municipal de Cabrils, al Maresme
Un bosc en el terme municipal de Cabrils, al Maresme

capgros.com / ACN

Marxa a Mataró per canviar la llei de caça i fer els boscos més segurs

La família del ciclista ferit a Argentona pel tret d'un caçador promou la manifestació que tindrà lloc el 20 de març

Els familiars del ciclista ferit de gravetat pel tret d'un caçador durant una batuda de senglars a Argentona ha convocat una marxa ciutadana per exigir canvis en la Llei de caça actual, aprovada el 1970. La trobada serà el diumenge 20 de març a les 11 h i recorrerà la riera de Mataró, des del Parc Central i fins a l'Ajuntament. "Volem un bosc segur. Els caps de setmana hi ha gent al bosc amb permís d'armes", es lamenta el sogre del ciclista ferit, Josep Lluís Morgado.

L'anunci coincideix amb l'aprovació al Parlament d'una moció per instar el Govern a fer un projecte de llei de caça per substituït l'anterior redactat. La família es va reunir amb els grups parlamentaris abans de la votació i assegura que les "sensacions" són molt bones.

Francesc Jiménez, víctima en la batuda de senglars que va acabar en tragèdia, i l'arma que va disparar el caçador

Francesc Jiménez, víctima en la batuda de senglars que va acabar en tragèdia, i l'arma que va disparar el caçador

Morgado afirma que la nova normativa haurà d'exigir a les societats de caçadors que garanteixin la seguretat de la resta d'usuaris del bosc: "S'han de precintar les zones d'actuació i cal que les societats de caçadors vigilin que ningú pugui entrar al seu espai". Segons la família de l'home ferit, cal fer tot el possible perquè no es repeteixin "accidents evitable".

De moment, els grups parlamentaris ja van aprovar aquest dijous una moció del PSC perquè el Govern inclogui al nou redactat de la llei els mecanismes necessaris per a fer segur l'entorn natural tant per a qui practica la caça com altres activitats. Tots els grups hi han votat a favor menys Vox, que ho va fer en contra.

Comentaris (20)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive