Un dels manifestants fent una pintada a la plaça Santa Anna.
Un dels manifestants fent una pintada a la plaça Santa Anna.

E.C.

L'Ajuntament condemna la manifestació dels okupes de la Drogueria

El consistori es personarà com a acusació particular per buscar els responsables dels desperfectes derivats de la concentració al centre de la ciutat

La Junta de portaveus de l'Ajuntament ha condemnat l'actitud dels manifestants que van formar part de la concentració en contra del desallotjament del Centre Social Okupat Autogestionat La Drogueria, que va tenir el passat dissabte dia 6. «A més de ser una manifestació no autoritzada, els participants van atacar façanes i mobiliari urbà, actes que no es poden tolerar», afirma el regidor de Seguretat i Prevenció, Ramon Bassas.

La concentració, que no estava autoritzada i en la qual van participar un centenar de persones, va tenir com a resultat danys a la via pública i a més de quaranta immobles. Els manifestants, a més, també va tallar la circulació a l'Avinguda del Maresme, mentre que bancs, comerços, el Patronat de Cultural, la UGT i les seus del PSC i del PP van ser objecte de pintades i actes vandàlics. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha decidit personar-se com a acusació particular en el cas. «No podem deixar que això torni a passar», ha dit Bassas.

Tant el PSC com el PP han condemnat a títol individual els fets i s'han solidaritzat amb tots els ciutadans que hagin patit desperfectes, a través de dos comunicats emesos el passat dia 8. Els populars de Mataró han demanat un paper més actiu de la policia local i autonòmica «per evitar desgràcies majors». «Les forces públiques de l'ordre no es poden quedar mirant com actua aquesta gent sense cap tipus d'impunitat», afegeixen en el comunicat.

En aquest sentit, Bassas ha valorat molt positivament l'actuació dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local, tant de paisà com d'uniforme, que es van desplegar durant la manifestació: «No es va fer una intervenció directe, una càrrega, perquè els manifestants només estaven fent pintades, no hi havia violència. I tenint en compte que passaven per zones plenes de famílies era preferible fer un seguiment i intervenir més tard», explica el regidor de Seguretat i Prevenció.

La policia està treballant ara la informació que va poder recollir sobre els pressumptes autors de les pintades i els actes vandàlics, abans de passar-la al jutjat. El desallotjament de la Drogueria està previst pel proper divendres dia 26 de maig.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive