Jerez i l'intendent major de la Policia Local, responsables de la seguretat a Mataró. Foto: V. B.
Notícies relacionades
Jerez i l'intendent major de la Policia Local, responsables de la seguretat a Mataró. Foto: V. B.

Jerez: "Els fets de Rocafonda són molt preocupants, hi ha problemes socials i de convivència"

El regidor de Seguretat de Mataró assegura que els greus aldarulls d'ahir són "un fet puntual" però reconeix que l'Ajuntament per si sol no té prou eines per resoldre els problemes del barri

El regidor de Seguretat i responsable de la Policia Local de Mataró, Juan Carlos Jerez, ha definit de "molt preocupants" els aldarulls viscuts ahir dimarts a Rocafonda, un barri on "no només hi ha problemes policials i de seguretat també de convivència i socials". Per això ha reclamat més recursos i inversions de cara a evitar "que cap els nostres barris esdevinguin com els d'altres països d'Europa".

En una compareixença de premsa aquest dimecres al costat de l'Intendent Major de la Policia Local, Xavier Santajuliana, Jerez ha valorat els greus incidents al carrer Picasso, on desenes de persones van increpar i llençar objectes a la Policia Local. El regidor ha apuntat que els aldarulls es van originar amb la detenció d'un home amb nombrosos antecedents i "molt problemàtic", a qui s'acusa de desobediència, resistència i atemptat als agents de l'autoritat. Jerez ha defensat com a "adequada" la tasca dels agents implicats i volgut mostrar el seu suport a la feina del conjunt de la Policia Local a Mataró. La Policia Local ha obert una investigació per identificar les persones implicades en el llançament d'objectes i aldarulls que van haver de patir.

L'home s'hauria enfrontat a la policia quan una patrulla de trànsit li va reclamar que treiés el seu cotxe de l'estacionament en doble fila al carrer Picasso. El detingut, a més de resistir-se als agents, va "generar aldarulls i cridar a la gent que hi havia al seu voltant per llençar els veïns contra la policia", segons ha declarat Jerez. En base a aquesta versió, va ser llavors quan desenes de persones, tant vianants com veïns des dels balcons van començar a increpar als agents, sense acovardir-se davant l'arribada de patrulles de reforç, a les que van rebre a crits i llençant-los objectes com ara ampolles de vidre, cascs de moto o taronges. "Vull pensar que la majoria de persones implicades no haguessin actuat així si haguessin sabut qui era l'home detingut i què havia fet realment", ha afirmat Jerez.

Bote ha condemnat la violència viscuda contra la Policia Local a Rocafonda

Policia Local al barri de Rocafonda, rodejada de desenes de persones. 

En primera instància, Jerez ha assegurat que incidents com aquests són "puntuals" en un barri on la Policia Local hi actua "amb absoluta normalitat". Per aquests motius, considera que no cal cap dispositiu policial específic per donar-hi resposta. Seguidament, però, el regidor ha reconegut que la tasca policial és "cada cop més complicada" en aquestes circumstàncies, i ha admès preocupació per la violència de la reacció veïnal al carrer Picasso. Jerez ha assegurat que s'està treballant per respondre als problemes socials i de convivència d'aquesta zona de la ciutat "amb les eines que tenim" com a Ajuntament. Entre altres, ha citat les àrees de convivència, educació, habitatge, mediació i serveis socials. 

Jerez ha reconegut que aquestes eines no són suficients. "L'Ajuntament sol no se'n pot sortir, els barris vulnerables necessiten més recursos i més inversió, el conjunt de les administracions hi han de donar suport", ha assegurat.

 

Comentaris (48)

jep Fa 1 any
jerez tienes la cara mas dura que el cemento armado, si vivieses en el barrio y tuvieses hijos viviendo ahi a ver si es puntual el pasar miedo de la chusma de tus hijos, hay que tener muy poca empatia y sensibilidad por la gente y por los niños que sufren a esa chusma que le gusta a Jerez y Bote por 4 votos para mantenerse trincando dinero publico como con el carril bici
Alf Fa 1 any
Sigue al anterior. Y nos dice éste individuo que la policia ha actuado cómo debia, una policia sobredimensionada y con actuaciones deleznables, como cuando dejaron a Mataró, ciudad de mas de 130.000 habitantes sin servicio de noche por "bajas por enfermedad". Pues eso, nos toman por estúpidos.
Alf Fa 1 any
Vivir para ver y oir, inútiles políticos y éstos del partido socialista lo peor de lo peor, y se supone que son los buenos. Lo dicho inútiles, siempre tirando balones fuera vaya nada distinto a nivel nacional, sin escrúpulos ni vergueza yn encima nos toman por estúpidos..
8 apellidos catalanes Fa 1 any
Sr. Jérez, por favor, jubílese ya y dedíquese a la petanca que es lo suyo. Está usted avinagrado ya y sobra en este Ayuntamiento. Tiene a toda la Policía Local en contra y no se quiere dar cuenta. Poco a poco verá que su legado, gestión, ha sido nula y que en años nadie lo recordará. Ya ser irá acostumbrando (como dice usted).
PLENS Fa 1 any
Sr Jerez: Haces muy mala cara... pero bueno, ya nos acostumbraremos como con el carril bici
Shark Fa 1 any
He could not do security at a supermarket, so what chance for mataro.....resign. You and the council brought in the shit from another place, now shovel it out..
Flipa Fa 1 any
de donde ha salido este tal Jerez? este tio nos toma el pelo o que? primero el carril bici y luego decir estas cosas y no hacer nada de nada para arreglarlo com maximo responsable tambien de seguridad que este tio. espero uque devuelva su sueldo a la gente por tomarnos el pelo y no hacer su trabajo. Y mentir que es lo unico que hace bien pero eso no da para cobrar un sueldo como lo cobra
Matarovergonya Fa 1 any
En un curset per afrontar una entrevista de feina ens deien que mai les mans a les butxaques, això era un símbol de poques ganes de treballar, doncs potser la fotografia reflecteix la actitud del Regidor de Seguretat del Ajuntament
Luis Fa 1 any
Els que treballen a diari a Rocafonda sabem que no son fet puntuals. Rocamora sembla Tanger, i es comportan com si estiguessin allá. Sense respecte a les lleis ni a la resta de ciutadans. Senoyr Jerez, marxi, no té ni puta idea de gestionar la seva àrea de responsabilitat.
Jaume Subirà Fa 1 any
Jerez guapo, a les teves declaracions només falta aquella frase que tant t'agrada dir-nos "us hi acabareu acostumant"

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive