La roda de premsa d'aquest matí.
La roda de premsa d'aquest matí.

Vern Bueno

‘Haurà valgut la pena esperar si s’acaba fent justícia’

La Fundació Maresme rep amb satisfacció l'escrit d'acusació presentat per la fiscalia contra dos dels seus ex directius per estafa

“Haurà valgut la pena esperar tant si al final la justícia importa per sobre de tot i recau sobre aquestes persones que han fet tant de mal a la institució”. Aquest és el desig de l'actual junta directiva de la Fundació Maresme, expressat avui en roda de premsa pel seu president, Isidor Gil, en referència a dos dels antics directius de l'entitat, acusats d'haver estafat fins a 600.000 euros. Uns fets descoberts per la pròpia junta fa cinc anys, dels quals, tal i com ha explicat Gil, l'entitat, que ofereix serveis i atenció a persones amb disminució psíquica, “encara no se'n ha pogut recuperar ni moral ni econòmicament”.

L'any 2001 la Fundació va interposar una querella contra l'ex director gerent Juan Gabriel Martínez i l'ex director administratiu Antonio Miguel Torrico Ruiz, però no ha estat fins ara que la fiscalia ha decidit presentar un escrit d'acusació contra els dos imputats. Demana 22 anys de presó, 11 per cadascú d'ells, i cinc anys de presó per a les seves esposes, María Pilar Tejada y María Teresa Fernández Valera Muñoz. L'advocat del col·lectiu Ronda, Pep Manté, ha explicat que el Ministeri Fiscal “coincideix amb els punts bàsics” presentats per l'acusació particular (estafa continuada, apropiació indeguda i falsetat documental). El judici podria començar d'aquí a sis mesos o un any a l'Audiència Provincial de Barcelona.

Segons ha explicat Pep Manté, el mètode que van utilitzar per tots aquests delictes va ser molt sofisticat: “Van manipular la xarxa informàtica, per tal que quan s'intentés entrar a l'arxiu que contenia els comptes reals de l'entitat, es bloquegés el sistema”. Tot i que un grup de tècnics van aconseguir desbloquejar la xarxa, moltes de les dades es van perdre i va ser necessari reconstruir-les en paper. De fet, des de la fundació s'apunta que la quantitat econòmica estafada podria fins i tot doblar la que s'ha pogut documentar. Manté ha assegurat que la demanda d'11 anys de presó expressada pel fiscal “és de les més altes que pot haver-hi en casos com aquest”, cosa que es deu a què l'estafa s'ha realitzat en el sí d'una entitat que “afecta a persones que són objecte d'especial protecció”.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive