Els propietaris fan torns de nit a l'interior de l'establiment perquè no hi tornin a robar
Els propietaris fan torns de nit a l'interior de l'establiment perquè no hi tornin a robar

“Estem enclaustrats fent torns de nit per evitar que ens tornin a robar”

Els propietaris d’un establiment del carrer Santa Teresa de Mataró porten dos dies tancats al local per evitar que tornin els lladres que els van destrossar la porta, mentre l’asseguradora els dona allargues i no els hi repara

L’establiment de compra venda de criptomonedes GBTC, al carrer Santa Teresa de Mataró, va patir un intent de robatori nocturn a càrrec de quatre lladres, la matinada de dissabte a diumenge. Quelcom massa habitual a Mataró en els darrers mesos, però amb unes conseqüències especialment problemàtiques per als seus propietaris, que porten dos dies tancats a l’interior de l’establiment per evitar que els assaltants hi tornin, mentre l’asseguradora no els canvia la porta destrossada.

A les 4 de la matinada de dissabte a diumenge, quatre persones van accedir en dos vehicles fins davant de la botiga, van forçar la persiana i van destrossar el vidre de l’entrada per accedir a l’interior. Per sort, l’establiment GBTC té contractat un guàrdia de seguretat que vigilava el local de nit, de cara a protegir béns com ara el caixer automàtic on es pot comprar i vendre criptomonedes. La seva presència va atemorir els lladres, que van marxar.

“El robatori es va quedar aquí, en un ensurt i en les destrosses que ha patit el local”, expliquen els seus propietaris. Però els conseqüències estan sent molt pitjors. Els dos gestors de l’establiment, que ha obert portes fa pocs mesos en ple centre de la ciutat, s’han vist obligats des de llavors a enclaustrar-se nit i dia al seu interior, de cara a protegir-lo del retorn dels assaltants o bé de les temptacions que pugui tenir qualsevol altre lladre.

Quin és el problema? Que l’asseguradora, segons expliquen els propietaris, encara no els ha ofert cap solució a l’hora de canviar la persiana i el vidre malmès. Porten més de 36 hores en contacte amb l’empresa i no han rebut cap resposta satisfactòria. “Ens diuen que no ens poden arreglar l’entrada, i ens prometen que tindrem un guàrdia però aquí seguim esperant a que arribi”, lamenten els propietaris.

Mentrestant, el local segueix desprotegit ja que la persiana i l’aparador estan destrossats, i els seus gestors s’hi han hagut de quedar per evitar deixar-lo a la intempèrie i a l’abast de qualsevol amb males intencions. “Fem torns, de nit un dorm dues hores i l’altre vigila”, lamenten. Quelcom que viuen amb força por, ja que aquesta passada matinada han vist personatges sospitosos rondant el local.

“Els veïns del carrer s’han preocupat molt per nosaltres, hem rebut molt suport i la Policia Local ve cada poques hores a mirar si necessitem res, és quelcom d’agrair, però la veritat és que estem sols”, lamenten.  

Comentaris (10)

Joan Coromines Fa 1 mes
És el preu a pagar d´anys de "buenisme" combinat amb la secular e indignant inacció dels polítics.
Francesc Fa 1 mes
Amb l'experiència de l'anterior mandat, al Sr. Bote i els seus "cortesans" els va votar gairebé la meitat de la ciutadania a les darreres eleccions: doncs apa, a gaudir del votat.
Ramon Fa 1 mes
el alcalde tiene comisión por cada robo que se produce en mataro,por eso no ha nada ni mueve la mano. Eso si solo la mueve por detrás la espalda para cobrar.
Que ha de dir Bote de tot això Fa 1 mes
se la suda tot a aquestt home? perquè cada dia robant a la gent, als comerços, trencant coses i son sempre els moros que protegeix, dons que espera a donar la cara i fotre'ls fora de la ciutat? que no te pas vergonya ? aquest senyor s'estima la gent i la seva ciutat? que torni el sou o dimissió i que un senyor amb ganes i personalitat lluiti per la seva ciutat i fotre fora els moros aquests que s'han fet els reis i senyors de la ciutat atemorint a tots els ciutadans, nens, avis, dones, hom
x Fa 1 mes
Al pas que anem i amb la impunitat que tenen els delinqüents, que saben que sempre els deixen en llibertat, fins i tot amb gent dintre robaran i ocuparan, ja vam veure l altre dia que fins i tot amb un vigilant intentaven ocupar una casa a Vallveric, i tota la culpa es de la justicia, els politics...i la famosa "llibertat amb carrecs" i acumulacio de antecedents sense castic.
Ten Tola Fa 1 mes
Encara que tens tota la raó, discrepo que el problema son ells. El problema sóm nosaltres, millor dit, la purria que els manté i els vota. No esperis res d'ells, que la situació actual ja els hi va bé, els dona de menjar. O fem algo nosltres (que tard o aviat acabarà passant) o anirem a pitjor. Això només és un "aviso para navegantes".
Anònim Fa 1 mes
Dissabte a veure quants mataronins sortim a dir que estem farts dels lladres, de les ocupacions, de la inseguretat, el incivisme i de la mala gestió del alcalde, perquè potser molt queixar-nos i després ens quedarem al sofà de casa o fent una cervessa .
Ja s'ha sap Fa 1 mes
Els moros porten inseguretat i robos tothom ho sap aixo. Oi que la societat catalana vol aquesta gent doncs els robos i la inseguretat van incloses en el pack. I sino doncs ja saben que han de fer... Jo confio que arribaria un dia que el seny predominara per sobre del "politicament correcte"
ATT: ALCALDE BOTE Fa 1 mes
Sr. Bote com que la culpa la tens tu lo just seria que anessis tu mateix a vigilar-los el local, ets un pocavergonya, no estimes als ciutadans i disfrutes veient pateixen i creix la inseguretat.
ai Mataró, qui t'ha vist com t'estan deixant... Fa 1 mes
Un Govern absent, assegurances que es renten les mans, delinqüents que fan l'agost, incivisme desproporcionat en alguns carrers....
VERGONYA Fa 1 mes
Mataró està feta una merda, cada dia ens llevem amb la mateixa notícia, locals destrossats; al passeig marítim cada dia rebenten per lo menys 10 cotxes. No hi ha policía per enlloc. Els carrers Sense Llum, què fot en Bote? .Es una autentica merda/vergonya com gestionen la ciutat. No s'hi pot viure per culpa de tota la inmundícia humana que tots sabem. Mataró segura i lliure de porquería JA NO PODEM ESPERAR MÉS!! ALCALDE FACI ALGO JA URGENT!!!!!
mataronina Fa 1 mes
escolti, doncs el senyor Bote va dir que es dona un excelent en la meitat del mandat que porta. la ciutat destrossada completament, sense serveis, els delinquents els amos i senyors dels carrers i la platja i aquest senyor es dona un excelent i se'ns riu a la cara, no té dignitat alguna i menys professionalitat i vocació per netejar la ciutat.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive