-
-

S.F.

Espectacular robatori a la Plaça de Cuba

El Mercat segueix tancat des de la matinada degut als treballs d'investigació de la policia

“Quan he arribat a les 5.00h estava tot destrossat, amb calaixos per terra i persianes destrossades”.Aquesta matinada han entrat a robar a la Plaça de Cuba. El botí dels lladres ha estat sobretot menjar, entre pernils i llagostes, acompanyat de diverses destrosses en les parades. Ismael Montañes, el primer dels botiguers en arribar, s’ha trobat amb la plaça del revés i ha avisat ràpidament a la Policia. “No he pogut calcular el cost, però de moment ja perdo la venda del dia”, ha afegit. Enfront seu, en una peixateria s’han endut totes les llagostes que tenien previstes per Sant Jordi: “ens han buidat el congelador i han robat els pocs diners de la caixa registradora que teníem”. Segons Teresa Codina, els lladres haurien accedit al mercat des de la banda on s’estan fent obres. 

Altres danys importants també se’ls han emportat a la Xarcuteria Blanca, d’on s’han endut “els millors pernils i el canvi dels calaixos”. En aquest sentit, la dependenta ha explicat que no han patit danys per trencadisses. Situació inversa al Nou Bar Ramon, on els danys materials poden ascendir fins els 5.000 euros. Ramon Sieiro ho ha calculat així entre “la caixa registradora trencada, l’equip de música que ens han robat i les destrosses a la persiana”. “A més, s’han menjat el plat d’aladrocs al vinagre que teníem a la nevera”, afegeix. En altres parades, com Fruites Parra, també han hagut de patir més els danys materials que no pas possibles furts. “Teníem fruita que l’han deixat intacta”. 

A hores d’ara encara hi havia una zona de la Plaça de Cuba en la que la Policia Local està extraient les empremtes dels mostradors, molts d’ells rebentats. Salvador, de la Carnisseria Salvador i Magda, ha explicat que els lladres “han remenat tots els calaixos i han canviat talladors i caixes registradores entre les botigues no sabem perquè”. La Policia també ha recomanat aquest matí els botiguers que no obrissin fins més tard per tal de facilitar la investigació policial. “En 60 anys la plaça no ha tancat ni un dia”, ha comentat una botiguera que també ha explicat que,  degut a la lentitud de les investigacions, no ha pogut obrir i el peix fresc se li estava fent malbé.

Fonts de l’Ajuntament han explicat que com a conseqüència d’aquest succés, s’ha decidit contractar de forma transitòria mentre durin les obres un servei de vigilància privada per a les instal·lacions del mercat, així com es valorarà la possibilitat de reforçar el sistema d’alarmes. A més, l'IMPEM s'ha posat a disposició dels paradistes per tal d'assessorar els afectats en la reclamació dels danys soferts. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive