Desplegament policial contra un pis ocupat
Desplegament policial contra un pis ocupat

Es disparen els intents d'ocupació Mataró

La Policia Local ha evitat 24 temptatives d'ocupació durant el primer trimestre de 2021, un 84% més d'actuacions preventives que l'any passat

Els intents d’ocupació d’habitatges i locals a Mataró s’han disparat durant aquest 2021. O, com a mínim, la Policia Local s’ha mostrat molt més activa en la prevenció d’aquest delicte, a tenor de les xifres registrades aquests primers mesos, que s’han gairebé doblat respecte a l’any anterior. Quelcom que contrasta amb el fet que, en els darrers dos anys, les ocupacions anaven a la baixa, a pesar de la percepció ciutadana. 

Durant el primer trimestre de l'any, la Policia Local ha intervingut evitant 24 temptatives d'ocupació, el que suposa un 84% més d'actuacions preventives que l'any passat. Aquestes dades s’han fet públiques des de l’Ajuntament coincidint amb l’episodi de l’intent d’ocupació d’un cinquè pis a Rocafonda, on dos homes es van despenjar-se des del terrat amb una corda.

Des de l’any 2017, la Policia Local de Mataró compta amb una Unitat de Convivència i Civisme que es dedica principalment a atendre les demandes ciutadanes relacionades amb les ocupacions il·legals d’habitatges. En la majoria d’actuacions es procedeix a la identificació dels ocupants i l’assessorament a veïns i propietaris.

L’augment tan notori del nombre d’actuacions durant aquest primer trimestre de l’any en l’àmbit de les temptatives d’ocupacions resulta particularment notori tenint en compte que, segons dades del mateix Ajuntament, les ocupacions han descendit respecte als anys anteriors a la ciutat. L’any 2018 se’n van registrar 276, mentre que el 2019 van baixar a 200 i el 2020 la xifra es va situar en 165.

Més enllà d’un possible repunt en aquest àmbit, les ocupacions estan generant problemes greus a la ciutat, tant de seguretat com de convivència, en especial quan les duen a terme persones de perfil conflictiu que usen els pisos ocupats com a base per al tràfic de drogues o per emmagatzemar-hi objectes robats, tal i com denuncien veïns de barris com Rocafonda.

Malgrat tot, no totes les ocupacions tenen aquest perfil, ja que en molts casos hi acaben residint persones o famílies que simplement no tenen recursos per accedir a un pis a preu de mercat ni tampoc tenen disponible cap lloguer social.  

Comentaris (3)

Geoffrey Fa 26 dies
Yes. Prison ,,,a real old Spanish prison, maybe the underground prison in Madrid,,certainly not the new 5 star hotel models
a capgros Fa 26 dies
però no deieu els d Capgròs i Ajuntament q havien baixat les okupacions i delictes i això era una ciutat segura ja?perquè mentiu cada vegada?Mataró es la Sant Denis de Barcelona les coses com son,i vergonya us hauria de donar per tapar la realitat fer malbé als vostres conciutadans per amagar les coses i x tant no buscar solucions i analitzar el problema des de l'arrel q és la immigracio il.legal descontrolada q provoca tan patiment als ciutadans inclosos els immigrants legals honrats
roberto rodrigo Fa 26 dies
OKUPACIÓN=PRISIÓN sin dilación.
Isal Fa 26 dies
Tu a prision so memo, facha, vete a tu pais

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive