L'Ajuntament de Mataró no pot lluitar sol contra les ocupacions i reclama mesures i suports
L'Ajuntament de Mataró no pot lluitar sol contra les ocupacions i reclama mesures i suports

Enèsim clam de l'Ajuntament de Mataró per combatre les ocupacions, que desborden la ciutat

El consistori reclama mesures contundents a la Generalitat, el Govern espanyol, el poder judicial i els bancs i grans propietaris, davant d'un fenomen que no para de créixer

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Mataró ha aprovat una declaració institucional presentada per tots els grups municipals en la que exigeix mesures al Govern espanyol, a la Generalitat i a bancs i grans propietaris de cara a combatre el fenomen de les ocupacions, que s'ha descontrolat a ciutats com la capital del Maresme.

El consistori mataroní porta temps assenyalant que no poden combatre sols la problemàtica de les ocupacions, que tenen completament desbordada la ciutat, amb una mitjana de més de dues al dia en el darrer any. La declaració aprovada a la junta de portaveus insisteix en les mateixes reclamacions que l'Ajuntament ja ha fet amb anterioritat.

En primer lloc, es requereix a entitats bancàries, fons immobiliaris i grans tenidors que cedeixin als Ajuntaments els habitatges buits que no hagin llogat o venut en un termini de tres mesos. A Mataró es compten per centenars els pisos buits (molts d'ells ocupats) que s'inclouen en aquesta categoria.

Desplegament policial al carrer de Cuba per identificar ocupes. Foto: V. B.

Desplegament policial al carrer de Cuba per identificar ocupes. Foto: V. B.

Pel que fa a les peticions a la Generalitat, es concreten en reclamar una dotació anual per als Ajuntaments per ampliar el seu parc d'habitatge social, adquirint, reformant o rehabilitant habitatges per destinar-los a les persones en situació d'exclusió residencial. Al departament d'Interior, li exigeix que elabori un Pla Especial de Seguretat contra les màfies que es dediquen a la usurpació d'immobles i trafiquen amb persones. Els grups criminals organitzats que rebenten portes de pisos per després revendre'ls actuen amb molta impunitat a ciutats com Mataró. 

Al Govern d'Espanya, la declaració reclama reforma urgent de la normativa penal per clarificar la tipificació dels delictes de violació de domicili i d'usurpació de la propietat, incrementant-ne les penes. En concret es considera vital introduir un agreujant en cas que la finalitat del delicte sigui el lucre en la cessió de l’ús d’immobles, de cara a lluitar contra les citades màfies de les ocupacions. Per últim, al Poder Judicial se li demanen jutjats especials pels delictes d’ocupació i la creació de la figura del fiscal especialitzat.

Comentaris (19)

Bfr Fa 3 mesos
Hola soy una chica española y necesita una casa para vivir con mi perro. Puedo okupar una cas? Tengo estudios superiores 2 carreras y un máster en limpieza.
Bote tu dónde vives? Fa 4 mesos
Porqué creo que en Mataró ni en este mundo. Te piensas somos tontos? Has estado calladito calladito desde hace años. Ahora que vienen elecciones me preocupo, hago el paripé, paso per Cerdañola, me preocupo de Rocafonda... a ver cuando vienen elecciones y algunos dejan de fastidiar la ciudad.
Tots els mataronins tenim el títol de dret en okupacions Fa 4 mesos
En el tema de l'okupació del Menéndez Pelayo és veu el tarannà d'aquest Ajuntament. Veure com UGT va desallotjar en menys de 24 hores un dels seus edificis. La policia pot entrar lliurament a l'edifici, que no val l'excusa d'allò de que es tracta de una violació de domicili. Potser en volen treure redit polític i esperen foragitar-los pocs dies abans de les eleccions?
Carme Fa 4 mesos
Jo em pregunto - per què a vegades tinc la sensació que no ho entenc; el PSC i el PSOE, son el mateix partit, oi? I ERC i els Comuns també tenen els seus partits a nivell estatal i autonòmic... doncs per què exigeixen als seus partits que endureixin la llei? Suposo que deuen tenir assemblees i reunions de partit, per què no els ho exigeixen? Saben perfectament que aquest "clam" es un brindis al sol. Ho fan de cara a la galeria per que ja comença a treure la pota la campanya electoral.
A Bote Pronto Fa 4 mesos
Al Menéndez i Pelayo hi ha quatre perroflautes i 2 ó 3 iaiofalutes, La Majó i en Borràs. Fer-los fora a la policía el portarà 5 minuts. Si no ho fan és perquè a n'en Bote no li surt dels collons. Entesos????
Avís Fa 4 mesos
Tal com està la llei catalana on obliga a donar lloguer social a okupes, sempre que no creïn problemes als veïns. Cal que quan es donin situacions conflictives a més d'avisar la policia presentar denuncia a l'Ajuntament. És l'única manera que fa prova per evitar que es consolidin en els edificis amb un lloguer social
falsos Fa 4 mesos
que ayuntamiento mas falso por dios, pero si son ellos los que favorecen los ocupas trayendo toda la chusma que nadie quiere en todo el mundo. hacen el paripe de que se preocupan de algo que es falso, ellos participan en el juego de cargarse la ciudad y la tranquilidad de los vecinos
Mike Fa 4 mesos
Amb el que us heu gastat amb la merda del carril bici (que no usa pràcticament ningú i van per les voreres), podríeu tenir més vigilància a segons quins barris !!
No es vol mirar lo principal Fa 4 mesos
tampoc es sol.lucio ampliar el parc d'habitatge social, no es vol aceptar que no hi han oportunitats per tots i deixar que vingui tothom, vale, li donem pis a tothom que vulgui, i que? qui els mante? qui paga els seus gastos? li donem tambe a gent que no vol integrar-se i fara imposible la convivencia?, el parc social es per casos puntuals de gent que es queda sense feina o similar, no perque tothom que arribi s'apunti i fins i tot gent que ja ve amb l'ideia de no treballar o delinquir.
Pere Aguilar Fa 4 mesos
El problema principat es el comportament de qui ocupa, en alguns casos es dediquen a intimidar i robar els veïns, en altres són bona gent sense recursos, difícil solució

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive