un indigent devant de Santa Maria.
un indigent devant de Santa Maria.

Toni Rodon

Els veïns de Santa Maria lamenten la passivitat municipal amb els indigents

CiU pregunta sobre les mesures de seguretat que impulsa el govern municipal per evitar alderulls com el que va tenir lloc el passat dia 29

“Amenacen a veïns i comerciants, deixen la plaça Santa Maria bruta i, sobretot, creen molt mala imatge”. Aquesta opinió de la Roser, una de les comerciants de la plaça de Santa Maria, resumeix el sentit general de veïns i botiguers per la presència d'un grup d'indigents a la zona. “A vegades m'han entrat a la botiga i m'han amenaçat perquè els donés diners; d'altres m'han robat gènere directament”, explica aquesta comerciant, que no vol identificar-se per por a possibles represàlies. “No són indigents normals, hi ha gent perillosa com un exboxejador que es passeja amb navalla”, assegura.

Segons confirmen els veïns i comerciants, la plaça Santa Maria s'ha convertit en els últims mesos en lloc de reunió d'un grapat d'indigents que es passen al dia asseguts al banc i amb l'alcohol com a única companyia. Segons denuncien els habitants de la zona, la preocupació és “màxima” i afirmen “estar desesperats”. “Normalment són quatre o cinc, però es poden arribar a ajuntar fins a deu persones”, diu l'Albert, que també prefereix mantenir-se en l'anonimat.

Aquesta mateixa setmana, la plaça de Santa Maria va ser escenari d'un episodi violent entre els indigents. El passat dimarts, dia 29 al vespre, un d'ells es va orinar a la façana de l'Església, fet que li va valer la recriminació dels seus companys. La discussió va arribar a les mans, però quan la policia va personar-se al lloc dels fets tots, excepte un, havien marxat. “Malauradament és un episodi més, no és cap novetat”, diu l'Albert.

Un problema ‘complex'
El grup municipal de CiU s'ha fet ressò d'aquests fets i ha preguntat per escrit al govern sobre les accions que es prendran per evitar que es repeteixin episodis com aquest. El regidor de Seguretat, Ramon Bassas, que ha lamentat aquests fets, ha assegurat que és un problema “complex” i de “difícil solució”. “Intentem evitar els episodis violents però la situació d'aquestes persones és molt complicada; animem a tothom que tingui problemes a denunciar-ho, així la nostra tasca és més fàcil”, ha declarat a capgros.com. Bassas ha recordat, però, que l'ajuntament disposa d'un dispositiu especial per intentar treure els indigents del carrer i que d'ençà de les patrulles mixtes entre policia local i Mossos d'Esquadra la situació ha millorat.

Per la seva banda, el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Oriol Batista, ha explicat que l'operatiu especial s'intensifica els mesos d'estiu, època en la que es més habitual trobar persones amb risc d'exclusió al carrer “i per tant, més riscos de conflicte”. Tot i això, Batista assegura que aquest any el nombre d'indigents “no ha crescut”, si bé s'ha convertit en un fenomen habitual el fet que aquestes persones es vagin desplaçant periòdicament per les places de Santa Maria, de Santa Anna i de les Tereses. Batista creu que els alderulls del passat dia 29 són un fet puntual i nega que el problema tingui a veure amb una manca de places als albergs municipals: “ara mateix no tenim cap persona amb risc social important que pass gana o que dormi al carrer si no vol. Places per dormir n'hi ha i si no, obririem l'alberg d'emergència”.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive