Els exdirectius de la Fundació Maresme acusats d'estafa van accedir a tornar els més de 500.000 euros que s'havien apropiat dels fons de l'entitat per tal d'atenuar la pena i evitar l'ingrés a la presó. Així ho ha fet saber avui l'entitat a través d'un comunicat, en el qual s'explica que la Fundació es va retirar com a acusació particular després de rebre l'abonament de la quantitat reclamada i una carta d'excuses signada pels acusats.
L'entitat va prendre aquesta decisió, segons afirmen, després de "llargues i reflexives consideracions" i davant el risc "de no recuperar les quantitat sol·licitades", donat el fet que els acusats s'havien declarat insolvents i sense patrimoni a nom seu. L'entitat es va retirar del procés per tal de "salvaguardar els interessos socials de l'entitat". Un cop recuperats els diners que sumen un total de 549.893 euros-, la Fundació considera reparada la part documentada i provada de l'estafa. En el comunicat, l'entitat afegeix que aquest import "ajudarà a l'entitat a recompondre els seus fons malmesos després d'aquest trist episodi".
En saber que s'havia fet efectiu el pagament dels diners, el fiscal va aplicar l'atenuant previst al Codi Penal i va sol·licitar una rebaixa de les penes demanades inicialment. Aquestes penes van quedar concretades en un any i sis mesos de presó més una multa de 3.000 euros pel delicte d'estafa continuada per a Juan Gabriel Martínez Cañaveras i per Antonio Miguel Torrico Ruiz, més cinc mesos de presó i 1.500 euros de multa pel delicte de falsedat documental. Així mateix, per a les seves dones, Maria Pilar Tejada del Rio i Maria Teresa Fernández Valera Muñoz, també acusades per un delicte d'apropiació indeguda, el fiscal va demanar un any i mig de presó i 3.000 euros de multa. Els acusats van reconèixer els fets i van acceptar les penes.
Comentaris