capgros.com

El jutge retira la custòdia de dues nenes a les que volien fer l'ablació

Els pares, procedents de Gàmbia, ho neguen i asseguren que estan en contra d'aquesta pràctica

Un jutjat de Mataró ha retirat la custòdia de dues nenes a una família gambiana de Premià de Dalt davant la sospita que els pares tenien la intenció de portar-les a Gàmbia per practicar-los l'ablació de clítoris. Divendres passat, dia 28, el jutge va retirar la custòdia dels menors, de 6 i 13 anys, i les va posar sota l'empara de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat (DGAIA), a l'apreciar que existia el risc que se les emportessin a Gàmbia per practicar-los la mutilació dels genitals.

Els serveis socials de l'ajuntament de Premià de Dalt havien denunciat aquesta sospita davant del jutge després de conèixer que a l'escola d'una de les nenes corria aquest rumor i que els pares no acudissin a l'entrevista a la qual els havien citat per aclarir la seva veracitat. La DGAIA ha confirmat que s'ha "limitat a complir amb l'ordre del jutge" i que les nenes estaran sota la seva custòdia "fins que el jutge decideixi".

En declaracions a TV3, els pares, Anna i Mohammad, han assegurat que estan en contra de la pràctica de l'ablació i que ni tan sols tenien intenció de viatjar al seu país durant aquestes festes. Segons la televisió autonòmica, la jutge està pendent de la petició del fiscal, que podria decidir tornar la tutela als pares.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive