J. Vives

El fiscal demana 22 anys de presó pels exdirectius de la Fundació Maresme

Juan Gabriel Martínez i Antonio Miguel Torrico aniran a judici per estafa continuada, apropiació indeguda i falsedat documental

Els responsables de l'estafa a la Fundació Maresme aniran finalment a judici. Després d'un llarg procés d'instrucció que s'ha allargat durant cinc anys, l'exdirector de la Fundació Juan Gabriel Martínez Cañaveras i l'antic director administratiu Antonio Miguel Torrico Ruiz hauran de respondre davant el jutge pel delicte continuat d'estafa, apropiació indeguda i falsedat documental contra l'entitat. El fiscal ha presentat acusació contra els antics directius de la Fundació Maresme, així com també a les seves respectives dones, Maria Pilar Tejada i Maria Teresa Fernández Valera Muñoz, per la seva participació als fets.

El text del fiscal coincideix amb l'escrit presentat per l'acusació particular, exercida per l'advocat del Col·lectiu Ronda Pep Manté. Martínez Cañaveras i Torrico Ruiz estan acusats d'una estafa continuada a la Fundació Maresme, institució social sense afany de lucre que ofereix serveis a persones amb disminució psíquica del Maresme. Mentre estaven al capdavant de l'entitat, els acusats van falsificar factures per feines inexistents o realitzades en nom d'empreses ficítices, van lliurar talons que desprésn cobraven i no ingressaven a l'entitat, es van adjudicar gratificacions sense autorització de la junta i van cobrar subvencions que no ingressaven a caixa. Per la seva banda, Maria Pilar Tejada i Maria Teresa Fernández Valera Muñoz van simular contractes de treball per tenir un sou i una cotització, i es van beneficiar de subvencions oficials que cobraven sense autorització i sense haver treballat mai.

El fiscal demana per als dos exdirectius una pena total de 22 anys de presó (11 per cap) i el pagament d'una multa, així com cinc anys de presó i multa per a les seves dones. A més, el fiscal també demana una indemnització per a la Fundació de 514.311 euros. L'acusació particular puja la indemnització a 549.893 euros i demana una responsabilitat complementària de 120.000 euros pel dany moral sofert als nois i noues atesos als diferents centres i serveis que gestiona la Fundació.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive