capgros.com

El Defensor del Pacient demana a la fiscal del TSJC que investigi d'ofici

L'Associació, amb seu a Madrid, considera que es pot haver produït un error de diagnòstic i ha denunciat que l'ambulància no compti amb un metge

La presidenta de l'Associació El Defensor del Pacient, Carmen Flores, ha remès una carta a la fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Teresa Compte, en la qual demana una investigació d'ofici per aclarir la mort de Jèssica, la nena del País Basc que estava de colònies a Cabrera de Mar (Maresme).

L'Associació sospita que en aquest cas s'ha produït "un error de diagnòstic greu amb resultat de mort", per la qual cosa considera que cal depurar responsabilitats i aclarir el que ha passat. “Hem de saber amb fiabilitat quina atenció va rebre la nena”, ha comentat Flores a capgros.com i ha afegit que no li sembla normal que una nena es mori a l'habitació d'un alberg quan "ha estat tot el dia dient que estava malament i vomitant".

La responsable de l'Associació també ha denunciat que no hi hagués un metge en les ambulàncies que es van desplaçar a l'Alberg quan la nena va empitjorar i que els monitors rebessin les indicacions per telèfon. “Ens sembla irregular que un metge digui per telèfon com reanimar a una pacient”, ha afirmat. Segons Flores, la manca de metge a les ambulàncies és una situació que es repeteix a altres comunitats d'Espanya i per això també han remès una carta al ministre de Sanitat, Bernat Soria, reclamant mesures urgents i posant el cas de Jessica com a exemple “d'assistència inacceptable”.

Petició de l'Ajuntament
Precisament en el Ple del mes d'octubre, PSC, ICV i ERC tenien previst presentar una resolució demanant al Servei Català de la Salut que el Servei de Transport Sanitari Urgent torni a disposar d'un metge. La resolució va quedar, finalment, sobre la taula donat que el servei es va comprometre a reincorporar el metge a partir de l'1 de novembre, segons va informar l'alcalde, Joan Antoni Baron en el mateix ple. La Unitat de Suport Vital Avançat actua sense metge des del canvi de l'empresa concessionària del SEM que es va produir l'agost passat. El lloc del metge en aquesta ambulància medicalitzada va ser ocupat per un professional d'infermeria.

La representant de l'Associació El Defensor del Pacient també s'ha referit als monitors per exculpar-los de responsabilitats. “Van portar la nena dues vegades al metge i no se'ls pot retreure res. Només es pot aconsellar que en casos com aquests caldria portar el pacient directament a l'hospital, però també cal tenir en compte que les autoritats ens persuadeixen d'utilitzar els serveis d'urgències de forma impròpia”, ha dit.

L'Associació El Defensor del Pacient, amb seu a Madrid però que actua per tot el territori, es defineix com una associació que lluita contra "els abusos i els errors mèdics" i pels drets del pacient i compta amb un equip jurídic especialitzat en dret sanitari.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive