Els Mossos d'Esquadra han detingut dos mataronins, de 22 i 34 anys i nacionalitat guineana i magrebina respectivament, per haver estafat presumptament més de 30.000 euros a diversos clients a través de webs i apps de compravenda. Se'ls acusa d'un presumpte delicte continuat d'estafa
Segons relata la policia de la Generalitat, els detinguts buscaven clients a través d'aplicacions de telèfon de compravenda de productes, o a través de webs del mateix tipus. Contactaven amb les víctimes potencials a través de missatgeria instantània i els solicitaven gènere de diferent tipus. Es dona la circumstància que la majoria de material que els demanaven estava vinculat amb productes per al cultiu de marihuana, així que se sospita que la finalitat de les estafa era nodrir la instal·lació d'un cultiu d'aquest tipus.
Com s'ho feien per endur-se els productes i no pagar-los? Un cop acordaven el lliurament amb el venedor, li donaven l'adreça d'una nau industrial. Les víctimes s'hi trobaven un home amb roba de treball que manifestava ser de l'empresa compradora. Les víctimes hi descarregaven la mercaderia que tenien previst vendre'ls, i el treballador els feia esperar a la porta. Passats uns minuts sense que sortís ningú, les víctimes començaven a sospitar que es tractava d’un frau com comprovaven a posteriori. Els locals on els desplaçaven tenien dues sortides per on marxava l’estafador.
En total els dos detinguts van realitzar 15 estafes per un import total de 31.294 euros i han estat comesos a Catalunya i al País Valencià. Els autors van ser detinguts in fraganti quan estaven cometent l’estafa número 16 per un import de 14.673 euros. Els investigadors no descarten que s’hagin produït més fets i que no hagin estat denunciats. Els detinguts, un dels quals acumula més de 30 antecedents policials, van passar a disposició judicial el 4 d’octubre davant el jutjat en funcions de guàrdia de Mataró, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
Comentaris