Desallotjament del local al barri de Rocafonda de Mataró. Foto: Policia Local
Notícies relacionades
Desallotjament del local al barri de Rocafonda de Mataró. Foto: Policia Local

Un detingut i sis desallotjats d'un local ocupat a Rocafonda

L’immoble estava ocupat des de fa 6 mesos per persones amb perfil delinqüencial, segons la Policia Local de Mataró

La Policia Local de Mataró ha desallotjat un local ocupat al barri de Rocafonda, aquest divendres dia 4 al matí. L'operatiu s'ha saldat amb sis persones desallotjades, una de les quals ha acabat detinguda.

Segons ha informat la Policia Local a través de les xarxes socials, ja feia sis mesos que l'immoble, un local de planta baixa a la Ronda Cervantes, estava ocupat per persones que el propi cos policial defineix com a "perfil delinqüencial".

El desallotjament s'ha pogut dur a terme gràcies a l'aplicació del protocol municipal que permet fer-ho quan l'immoble presenta risc tant per als seus habitants com per als veïns. En aquest cas, s'hi havia detectat risc energètic, entre altres deficiències greus, fruit de les connexions il·legals als subministraments. 

Les imatges fetes públiques per la policia mostren, a més, l'estat de degradació que patia el local ocupat, amb deixalles i brutícia acumulada.

Interior del local ocupat
Interior del local ocupat. Foto: Policia Local. 

A l'immoble hi havia mitja dotzena d'ocupants, un del qual ha estat detingut ja que tenia una ordre judicial pendent, i serà traslladat en les properes hores a dependències dels Mossos d'Esquadra per passar posteriorment a disposició del jutge. La propietat del local, segons l'Ajuntament, prendrà mesures perquè l'immoble no torni a ser ocupat.

Els barris de Rocafonda i del Palau són dos dels sectors de Mataró que pateix en major mesura les ocupacions, especialment de locals similars a aquest, i habitualment de la mà de persones amb perfil conflictiu, que els utilitzen com a base per a activitats com el tràfic d'estupefaents, o bé per cometre robatoris amb força i amb violència als entorns. Sovint també generen problemes de convivència veïnal, amb baralles i sorolls nocturns. 

 

Comentaris (9)

Pedro guerra Fa 1 mes
L Ajuntament no pot fer res més, enacar que sembli impossoble, per fer fora aquesta gent l´ajuntament necessita una ordre Judicial del Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona. Si no es donen els requisits de risc inminent el Jutjat no autoritza l´ordre de dessallotjament. Moltes vegades es deneguen.
Jaume Fa 1 mes
Existeix, per part de qui correspongui, una voluntat real d'acabar amb una delinqüència institucionalitzada?
Joan Fa 1 mes
Capgros, el peridisme s'ha de fer amb rigor, si no esteu estigmatitzant un barri. Diu el titular: "Desallotllat d'un local a Rocafonda". Ronda Cervantes no és un carrer de Rocafonda si no del barri veí. Una mica de rigor informatiu.
Eva Fa 1 mes
Buenismo de la clase política?? de buenismo, res de res, passotisme, menyspreu als ciutadans que els hi paguem el sou, i altres interessos, segur que inconfessables. Si volguessin, desallotjarien tots els habitatges i/o locals ocupats. tots tenen la llum , que a nosaltres ens surt a preu d'or, enganxada. La majoria del personal ocupa, té un perfil similar... que passa, doncs?
Inma Fa 1 mes
Por las mismas razones que han desalojado este local pueden desalojar todos los demás locales y pisos con gente conflictiva así qué a qué está esperando la Policía para hacerlo. Después es imprescindible que los jueces también pongan de su parte y encuentren leyes, que seguro las hay, con las que puedan meter en prisión a estos personajes, esto sería una alerta para los que quieran ocupar y delinquir.
María Majô Fa 1 mes
Pujant la carretera de Mata, el cantó dret és del barri del Palau, quan ho aprendreu? Us ho hem dit moltes vegades...
Al Ayuntamiento. sr Omar Fa 1 mes
En mi calle han hecho obras de un local. Sin permiso, Duermen jóvenes problemáticos. Hice una queja al ayuntamiento hace un mes. Ni me han constestado ¿Porqué en Rocafonda el ayuntamiento siempre mira a otro lado o actua cuando ya es insostenible? Gracias
Farts molt farts Fa 1 mes
Aquest perfil de joves estan darrera moltes coses que passen a Rocafonda. Ara intentaran un altre local i els mossos mirant a un altre lloc... Com fan amb aquests perfils com li van dir als veïns. Solidaritat si, però aquests nois necessiten estar en centres amb suport o amb la seva família. I jo no deixats i impunes a tot.
Amego Segarro Fa 1 mes
Desde primera hora que lo ocuparon, los vecinos llamamos a los mossos y no se desalojó por X motivos que vienen de arriba (según policía local) Esta gente no es necesitada ni refugiada, son delincuentes y cada día pasaba algo, peleas, trapicheos, robos, con llamada a la policía y el pertinente gasto de recursos. Todo por no desalojarlo el mismo día y por el buenismo de la clase política. Por fin están fuera, pero okuparan otro sitio, o reventaran algún coche del polígono de Mata/

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive