Botí del grup criminal al qual pertanyia l'home amb ordre de presó del jutjat de Mataró
Botí del grup criminal al qual pertanyia l'home amb ordre de presó del jutjat de Mataró

Detingut a la Costa Brava un home amb ordre d'ingrés a presó del jutjat de Mataró

L'individu que estava en busca i captura formava part d'un grup criminal que cultivava marihuana indoor en domicilis de Sant Feliu de Guíxols i Platja d'Aro

Agents de la Policia Nacional han detingut cinc membres d'un grup criminal dedicat al cultiu i producció de marihuana indoor, en tres domicilis particulars de la comarca del Baix Empordà, a les localitats de Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Platja d'Aro. Un dels individus tenia una ordre de detenció i ingrés a presó del jutjat de Mataró.

La investigació es va dur a terme gràcies a la col·laboració amb la Policia Local de Platja d'Aro, Santa Cristina d'Aro i Sant Feliu de Guíxols, els quals van informar de la possible activitat delinqüencial amb greus afectacions degut a que les seves localitats es tornen insegures, amb un constant trasbals de persones i vehicles, i amb seriosos problemes de sobrecàrrega en la xarxa elèctrica amb el risc d'incendi que això comporta.

El modus operandi consistia a cultivar marihuana a l'interior de tres domicilis particulars, els quals tenien espais perfectament habilitats amb el material necessari pel cultiu de marihuana (llums, transformadors, humidificadors, filtres d'aire, condensadors, termostats, fertilitzants, sistemes d'irrigació automàtica, etc.), i material dedicat a accelerar el creixement i augmentar el percentatge de THC en les plantes de marihuana. Una infraestructura dedicada al cultiu i producció de marihuana preparada per a la seva comercialització.

Foto 5
Marihuana indoor en un dels domicilis. Foto: Policia Nacional

Els agents van poder comprovar com les cinc persones detingudes en els tres domicilis estaven relacionades entre sí, agrupant ciutadans de diferents nacionalitats i formant una organització criminal perfectament estructurada.

En la fase final de la investigació (fase d'explotació), es van realitzar tres entrades i registres simultànies en els tres domicilis dels investigats, col·laborant amb Policia Nacional les Polícies Locals de Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro i Platja d'Aro. Com a resultat de la investigació es va aconseguir detenir cinc persones, tres ciutadans d'origen espanyol, francès i holandès, a més de dues ciutadanes de nacionalitat espanyola i holandesa. Es van confiscar un total de 90 quilograms de marihuana, 53 grams de cocaïna. Es va intervenir, una balança de precisió per a micro pesatge, bosses d'envasat, 350 euros fraccionats, 4 vehicles i 1 motocicleta.

Els detinguts van ser posats a disposició judicial, com a presumptes autors dels delictes de: Contra la Salut Pública i Defraudació de Fluid Elèctric. A un d'ells li constava en vigor una Ordre de Recerca, Detenció i ingrés a Presó acordada pel Jutjat de Penal de Mataró. El jutge va decretar l'entrada a presó provisional de dos d'ells, quedant en llibertat amb mesures cautelars els altres tres.

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive