capgros.com

Detenen quatre persones per un delicte de falsificació de moneda

Un dels imputats va intentar comprar amb un bitllet de 50 euros fals

La Policia Local va detenir a quatre persones per un presumpte delicte de falsificació de moneda. Dimecres passat, dia 4, un ciutadà va advertir als agents que una persona havia intentar comprar amb un bitllet de 50 euros presumptament fals al carrer de Pompeu Fabra. Amb la descripció, els agents van anar a l’adreça indicada i van veure com aquest i tres companys més sortien corrents davant les indicacions de la policia. Se’ls va interceptar a l’alçada del carrer Sant Cugat amb l’avinguda Lluís Companys.

Els agents van identificar i escorcollar a les quatre persones que estaven al vehicle. Un d’ells portava a la cartera un total de 1.750 euros en bitllets de 50 euros sospitosos. Per aquest motiu, es va decomissar els bitllets i es va detenir a TA, SC, YQ i CE, aquest últim menor d’edat, pel delicte de falsificació de moneda.

Tot i que a simple vista els bitllets podrien passar per paper de moneda de curs legal, la Policia de Mataró ha explicat que el paper de moneda dels bitllets decomissats tenen una textura i color diferent al real. A més, mirant-lo a contrallum s’ha de poder veure la marca d’aigua de la part esquerra del bitllet, el fil de seguretat inclòs en el paper i el motiu de coincidència de la cantonada del bitllet. D’aquests elements, no es veien les inscripcions del fil de seguretat.

Si s’exposa el bitllet a llum ultraviolada, s’ha de veure el reguitzell de fibres de seguretat incloses de color vermell, blau i verd. El paper tampoc ha de resplendir i la bandera de la Unió Europea ha de brillar en verd i els estels en taronja. Res d’això complien els bitllets decomissats. Tanmateix, a l’hora de girar el bitllet vàlid la imatge de l’holograma canvia, mentre que a fons es poden veure uns cercles concèntrics multicolors amb microtext que van del centre als vorals del pegat. Així mateix, la xifra que indica el valor en el revers canvia de color, passant de morat a verd oliva. Cosa que tampoc complien els bitllets falsos.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive