iStock 1283516541
iStock 1283516541

Capgròs.com - ACN

Detenen quatre estafadors que es feien passar per entitats bancàries

La xarxa ha aconseguit un botí de 10.000 euros amb el sistema conegut com a 'pishing'

La Policia Nacional ha detingut quatre persones a Mataró i Girona per robar diners dels comptes de diverses persones fent-se passar per entitats bancàries. En total, els estafadors van aconseguir un botí de 10.000 euros, que desviaven a les anomenades 'mules de diners' per camuflar l'origen il·lícit dels diners i dificultar la localització dels responsables. La investigació va començar arran d'una denúncia a Madrid. 

El modus operandi consistia en fer trucades a les víctimes fent-se passar per treballadors d'un banc i alertar-los que havien patit un intent sospitós d'accés al seu compte. Seguidament, rebien un SMS amb un enllà que els redirigia a una pàgina web que suplantava la de l'entitat i on les víctimes introduïen les seves claus.

D'aquesta manera, els estafadors aconseguien accés a la banca online i, un cop dins i mentre mantenien la conversa amb la víctima, feien les transferències, demanant-los els codis de verificació que els anaven arribant de les diferents operacions.

Perfeccionant l’estafa

Els estafadors, fins i tot, van aconseguir modificar els identificadors de les trucades quan contactaven amb les víctimes i d'aquesta manera els números que els apareixien al telèfon coincidien amb els de les entitats bancàries.

A més, van fer fins a quatre salts a diferents comptes bancaris que pertanyien a les anomenades 'mules dels diners' per evitar ser descoberts.

La Policia recorda: mai per correu electrònic

La policia recorda a la ciutadania que les entitats bancàries no es posen en contacte amb els clients a través del correu electrònic i que tampoc demanen dades d'accés a la banca electrònica en cas de fer una trucada telefònica. També recomanen que en cas de trobar-se en una situació com aquesta, pengin i truquin directament als telèfons oficials de les entitats

Comentaris (1)

Joan Fa 12 dies
Encara hi ha gent que clica a un enllaç d'un SMS? Com pot ser? Fa anys que aixo corre pel mon. Es com si et diuen que tenen una "estampeta" i es un billet de loteria premiat...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive