Operaris tapien l'entrada al bloc ocupat de Ronda Cerdanya. Foto: J. Casado
Operaris tapien l'entrada al bloc ocupat de Ronda Cerdanya. Foto: J. Casado

El desallotjament del conflictiu bloc ocupat de ronda Cerdanya encara haurà d'esperar

Un fort desplegament policial va fer pensar els veïns que s'havia procedit al desnonament de l'edifici, però es tractava d'una inspecció a l'immoble i de notificar els ocupants, de perfil molt problemàtic, de l'expedient obert per fer-los fora

Un important desplegament policial ahir dijous a la tarda al barri de Cerdanyola Nord de Mataró va fer pensar als veïns que, per fi, s'estava procedint a desallotjar el bloc ocupat de la ronda Cerdanya. El fet que diversos dels ocupes en marxessin, encara que sembla que temporalment, i que la brigada municipal tapiés un accés a l'edifici, va reforçar aquesta idea. Però la realitat és que el desallotjament d'aquest immoble, l'ocupació del qual genera problemes de seguretat i convivència, haurà d'esperar.

Segons han informat des de l'Ajuntament, el que va fer ahir la Policia Local va ser inspeccionar l'immoble i de notificar als ocupants l'existència d'un expedient obert per desallotjar-lo per via administrativa, seguint el protocol municipal que permet fer-ho en cas que es detectin factors de risc en l'immoble. Aquesta comunicació es va sempre, prèvia a l'aprovació judicial del desallotjament, per informar-ne els habitants i comminar-los a marxar voluntàriament abans que s'acabi fent per la força.

Diversos dels ocupants van marxar de l'edifici, fet que va ser aprofitat per treballadors municipals per tapiar una de les entrades de l'immoble. Però veïns de la zona assenyalen que alguns d'aquests ocupants van tornar al bloc al cap de poques hores.

Bloc ocupat a la ronda Cerdanya durant l'operatiu

Bloc ocupat a la ronda Cerdanya durant l'operatiu. Foto: J. Casado

El fort desplegament policial, o a més dels agents locals hi havia Mossos d'Esquadra i Policia Nacional, no estava directament vinculat a aquesta operació, ja que va coincidir amb un dispositiu conjunt dels tres cossos a bars i establiments de Cerdanyola i de Rocafonda, Els agents, però, sí que van desplegar-se a l'entorn del bloc de la Ronda Cerdanya, quelcom que va reforçar la idea que s'estava produint el desallotjament definitiu.

Els veïns de la zona hauran de seguir aguantant, esperen que per no gaire més temps, els problemes de seguretat i convivència que genera aquesta ocupació, segons porten mesos denunciant. Els residents del barri asseguren que el bloc, amb diversos habitatges ocupats, és un niu de problemes de tota mena fruit del perfil conflictiu dels ocupants

Comentaris (1)

M' encanten els nostres politics... Fa 3 mesos
facilitats perque entrin, dificultats per fer-los fora....aixi estem.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive