Imatge d'arxiu d'un robatori de mòbil per l'Anuari 2020
Imatge d'arxiu d'un robatori de mòbil per l'Anuari 2020

Els delictes augmenten un 7,7% a Mataró

Els grups municipals reclamaran de nou tenir més Mossos d’Esquadra a la ciutat

Mataró ha viscut un increment dels delictes durant el 2019 respecte l’any anterior que preocupa al govern local i als grups municipals. En concret, els delictes comptabilitzats a Mataró han crescut un 7,7%, tal i com es va presentar en la Junta Local de Seguretat del passat 29 de gener. En aquest sentit, la regidora de seguretat pública, Anna Villarreal, explica que hi ha hagut un increment “especialment en robatoris en establiments comercials i d’intimidació i violència en espai públic”.

Un dels arguments que esgrimeix el govern local és que “la pressió policial creixent a Barcelona hagi provocat un trasllat dels fets delictius a la ciutat de Mataró”, i per això tornen a reclamar que hi hagi un increment de Mossos d’Esquadra a la ciutat per combatre-ho, quelcom que té el suport de tots els grups municipals.  Des de l’Ajuntament es recorda que l’increment delictiu a la Regió metropolitana Nord és del 5,17%, dos punts per sota respecte la de Mataró.

Els grups municipals, units per reclamar més Mossos a Mataró.

Entre les dades destacades hi ha el nombre d’infraccions penals denunciades a Mataró, que ha pujat fins els 9,234 casos. També han augmentat les detencions un 15,3%, de 654 a 754. Els delictes amb més creixement són contra el patrimoni amb 8.007 (8,5% més), mente que els fets contra les persones han caigut un 0,6%: 824 en total. També creixen els robatoris amb força 1714, un 7,9% més), sent els robatoris en establiments els més afectats amb un 32,9% de creixement, de 152 a 202. Per contra, hi ha un descens en robatoris amb força a domicilis (3,7% menys amb un total de 263) i a empreses (42, un 8,7% menys).

Els comerciants del centre, preocupats per una onada de robatoris

Els comerciants del han mostrat aquesta setmana la seva preocupació per una creixent onada de robatoris en establiments d’aquesta zona, quelcom que Villarreal ha confirmat: “Ens hem reunit amb els veïns de Can Marchal i els entorns i confirmem que hem detectat un repunt en establiments, cosa que ja havíem identificat abans de la reunió; des de Mossos d’Esquadra ens van expressar que tenien un operatiu específic preparat i també s’intentarà augmentar la pressió policial dels gents locals en la zona”.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive