Cau una banda que traficava amb tabac de contraban
Cau una banda que traficava amb tabac de contraban

Cau a Mataró el cap d’una banda que traficava tabac il·legal

Cau tota la banda de set persones, de nacionalitat polonesa i lituana i que operaven en una granja de les Borges Blanques

La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària han desmantellat una organització criminal integrada per ciutadans lituans i polonesos dedicada a la fabricació clandestina de tabac i a la seva comercialització il·lícita en diversos països de la Unió Europea. En l'operació es van registrar les instal·lacions d'una granja de les Borges Blanques, on l'organització fabricava el tabac, i un domicili de Mataró

A Mataró es va detenir el cap de la xarxa

Així, es van detenir set persones, el cap de la xarxa a Mataró, el responsable de seguretat a la Jonquera quan es disposava a abandonar el país, dos treballadors en les instal·lacions de la fàbrica i tres transportistes, tots de nacionalitat lituana i polonesa. També s'han intervingut 72.640 euros, provinents suposadament de la venda del tabac.

La investigació es va iniciar a finals del 2019, quan l'Europol va informar a la Guàrdia Civil de l'existència d'una organització criminal internacional que operava en la zona de Catalunya fabricant grans quantitats de paquets de tabac que introduïen en el mercat il·legal europeu, principalment l'espanyol i el francès.

La granja equipada com a fàbrica clandestina de tabac

La granja equipada com a fàbrica clandestina de tabac

Una granja totalment equipada

La granja estava preparada per fabricar 9.000 cigarrets a l'hora

Constatada la procedència del tabac de contraban i havent identificat plenament als principals responsables de l'organització criminal internacional i els rols que cadascun d'ells exercia dins de l'organització, la Guàrdia Civil i Vigilància Duanera van dur a terme un operatiu conjunt. En el registre efectuat en les edificacions en desús d'una antiga granja de la localitat de les Borges Blanques, els agents van localitzar una fàbrica clandestina de tabac la línia de producció del qual s'estima que tenia capacitat per a fabricar 9.000 cigarrets a l'hora. En el registre es van intervenir 92 caixes de tabac amb un total de 49.680 paquets preparats per al seu enviament, 180 quilos de fulla de tabac picada, filtres, cartonatge, pegament i altre material necessari per a la producció.

Les instal·lacions disposaven d'estances amb capacitat per a allotjar a catorze treballadors, necessaris per al funcionament de la fàbrica clandestina i que es dividien en dos torns de treball per a mantenir la producció 24 hores al dia.

Comentaris (1)

Mataroní Fa 1 mes
Als dos dies el que residia a Mataró ja estaba de nou al seu domicili de Puig i Cadafalch. Quan sorti el judici que el busquin de nou que no l'agafaran i així va tot al nostre país.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive