Els Mossos acordonant el carrer on va tenir lloc el tiroteig. Foto: ACN
Els Mossos acordonant el carrer on va tenir lloc el tiroteig. Foto: ACN

capgros.com / ACN

Bote exigeix més Mossos per Mataró i comprèn la "preocupació" dels veïns per la seguretat

L'alcalde ho va demanar per carta al conseller d'Interior la setmana passada, abans del tiroteig de dimarts a la nit a Rocafonda

L'alcalde de Mataró, David Bote, assegura que la sensació "d'inquietud i preocupació" dels ciutadans en relació als problemes de seguretat que es viuen a la ciutat està més que justificada per unes dades delictives que "no són bones". En aquest sentit, Bote reitera la seva petició al conseller d'Interior, Miquel Buch, per "proveir" Mataró de més agents dels Mossos i l'ha convidat a la propera Junta Local de Seguretat, prevista pel 30 de gener, perquè "conegui de primera mà" què està passant a la ciutat. Bote s'ha adreçat a Buch en una carta enviada la setmana passada al Departament d'Interior i a la que ha tingut accés l'ACN. Aquest dimarts un nou succés ha colpejat la ciutat, després que un home ferís a trets a un altre en ple carrer, al barri de Rocafonda.

"Les dades sobre fets delictius no són bones i donen la raó als ciutadans que estan inquiets i preocupats per aquesta realitat", diu Bote

En l'escrit que Bote ha fet arribar a Buch també lamenta que en els tres mesos que han passat des de la darrera trobada entre tots dos, i on l'alcalde va demanar augmentar el desplegament d'agents dels Mossos a la capital del Maresme, la situació ha anat a pitjor. Li retreu que el Departament si s'hagi "avingut" a redistribuir efectius per lluitar contra els narcopisos a Barcelona i, en canvi, no s'afrontin altres problemàtiques arreu del territori. Bote també denuncia que s'hagi facilitat per llei la jubilació anticipada dels policies locals "afectant les plantilles de la majoria de municipis" i que, per contra, no es doni resposta a les "formules" que estan volent assajar alguns Ajuntaments, com la contractació de vigilància privada per combatre la sensació d'inseguretat que es viu en algunes poblacions de nuclis disseminats per l'alt nombre de robatoris que es produeixen.

"Les dades sobre fets delictius no són bones i donen la raó als ciutadans que estan inquiets i preocupats per aquesta realitat. No només comprenem el que diuen els veïns sinó que volem ser un altaveu d'aquestes preocupacions, sabent que és la Generalitat la competent en matèria de seguretat ciutadana", etziba Bote en la carta adreçada al conseller d'Interior. Entretant, l'Ajuntament va decidir justament la setmana passada incrementar la presència de la Policia Local als barris de Cerdanyola i Rocafonda, on darrerament s'han concentrat els incidents més greus. Des de divendres, una parella d'agents patrulla les 24 hores per cadascun d'aquests barris. La mesura es va prendre després de l'agressió sexual a una noia al parc de Rocafonda, dissabte de la setmana anterior.

Per la seva banda, els veïns del barri han denunciat darrerament un "augment significatiu" de la delinqüència i reclamen "canvis profunds" per "retornar la convivència" a Rocafonda. L'associació de veïns veu l'origen en els "problemes severs" a nivell econòmic, social, d'habitatge i d'arrelament que existeixen al barri i que ha facilitat el "refugi" de persones amb perfils delinqüencials "que viuen del tràfic d'estupefaents i l'ocupació de pisos". Reclamen més contundència policial i programes educatius que ajudin a capgirar la situació.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive