Bote, en primer terme, ha reforçat a Gomar en la darrera crisi de govern. Foto: Ajuntament/Romuald Gallofré
Bote, en primer terme, ha reforçat a Gomar en la darrera crisi de govern. Foto: Ajuntament/Romuald Gallofré

Bote afirma que part de la delinqüència barcelonina s'ha traslladat a Mataró

L'alcalde constata que l'increment dels fets delictius a Mataró es deu a l'augment de la pressió policial a la capital catalana

L'alcalde de Mataró, David Bote, mira cap a Barcelona per justiricar l'increment dels fets delictius que ha experimentat Mataró en els darrers mesos. Segons Bote, aquesta pujada ve motivada per l'increment de la pressió policial a Barcelona i entorns, fet que hauria traslladat part de l'activitat delictiva de la capital catalana cap a ciutats com la capital del Maresme. En els darrers dies s'han produit diversos robatoris a persones grans arreu de la ciutat i també a establiments comercials i de restauració. 

En un vídeo fet públic a les xarxes socials, Bote assegura que aquesta pressió policial a la Ciutat Comtal no està solucionant els fets delictius que pateix aquella ciutat, sinó que simplement els està movent cap als municipis propers com ara Mataró, "de forma absolutament irresponsable", afirma. Bote constata que "es tracta de solucionar els problemes de seguretat, no de traslladar-los a altres ciutats, nosaltres ja tenim les nostres pròpies problemàtiques com per a sobre heretar les dels municipis veïns". 

 

L'alcalde posa com a exemple el fet que un dels detinguts durant la setmana passada en un dels nombrosos fets delictius registrats a la ciutat (no especifica quin), havia estat detingut fins a 16 vegades anteriorment a Barcelona, "sense que això evités que arribés als nostres veïns", afegeix.

Davant de tot plegat, Bote insisteix que actuaran "amb mà dura" però també que necessiten "ajuda"  per part de la resta d'administracions, com ara la Generalitat, a qui demana un reforç permanent de la dotació de Mossos d'Esquadra (de moment tan sols serà temporal). Des del consistori demanen també que Mossos i la resta de forces de seguretat elaborin amb urgència un pla de xoc per reduir les xifres de delictes a la ciutat, i que el Govern central introdueixi com a agravant la reincidència en els delictes de furt. 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive