Un centenar de persones aturen el desnonament a Rocafonda. Foto: PACC
Un centenar de persones aturen el desnonament a Rocafonda. Foto: PACC

Aturen el desnonament d'una família amb una àvia de 72 anys a Rocafonda

El desnonament del pis, propietat de Banc Sabadell, hauria deixat al carrer en plena pandèmia als quatre residents, que hi viuen com a ocupes

Prop d'un centenar de persones, convocades per la Plataforma d'Afectats per la Crisi i el Capitalisme (PACC) han ajudat a evitar temporalment un desnonament aquest dimecres al barri de Rocafonda de Mataró. El desnonament estava previst d'executar-se abans del migdia a un immoble del carrer Pau Picasso, però tal i com destaquen des de la plataforma, la "solidaritat i el suport mutu" han aconseguit aturar-lo, almenys de moment. La situació, en tot cas, posa en dubte l'efectivitat del decret aprovat aquest novembre per la Generalitat per paralitzar tots els desnonaments mentre duri l'estat d'alarma per la pandèmia de Covid

Des de l'entitat expliquen que les persones que anaven a ser desnonades eren la Gemma, mare de dos fills de 19 i 20 anys respectivament, i la seva mare, la Soledad, de 72 anys. Destaquen que les dues dones i els dos joves són una família amb risc d'exclusió social, que actualment sobreviuen amb la pensió de la Soledad, que és d'uns 700 euros al mes, i que van ocupar il·legalment l'immoble davant la impossibilitat de poder llogar un pis en les condicions de mercat. 

El propietari de l'immoble, destaquen des de la PACC, és el Banc Sabadell, entitat bancària que és notícia aquests dies després que s'estigui ultimant la fusió amb el BBVA. La PACC, que porta anys plantant cara als desnonaments i a les situacions d'emergència habitacional que pateixen molts mataronins, assenyalen el banc però també a serveis socials de l'Ajuntament per, segons afirmen, no haver donat prou suport a la família afectada. 

EnG1AhoXIAEecN6

Mare i filla s'abracen un cop es va prorrogar el desnonament. Foto: PACC

Des de la Plataforma han arribat a un acord amb el jutge per aturar temporalment l'ordre de desnonament, tot i que aquesta segueix penjant com a amenaça als residents a l'immoble, que l'ocupen il·legalment ja que asseguren que amb els ingressos que tenen, tenen barrat el pas al mercat immobiliari pels seus preus elevats de lloguer i compra. Els activistes socials denuncien la crueltat que suposaria deixar una família com aquesta al carrer, en especial una persona gran i amb problemes de salut, en plena pandèmia i en un barri com Rocafonda on el risc de contagi s'ha disparat en les darreres setmanes. 

Teòricament els desnonaments haurien d'estar ajornats com a mínim fins que no finalitzi l'Estat d'alarma, tal i com va aprovar la Generalitat per decret el 3 de novembre passat. El decret estableix que bancs, fons d'inversió o grans propietaris no poden desnonar famílies vulnerables sense oferir-los una alternativa habitacional mentre duri l'estat d'alarma (almenys fins al mes de maig). A la pràctica, però, els desnonaments s'estan duent a terme amb el ritme habitual arreu del país. 

 

Comentaris (6)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive