capgros.com/Efe

Amenacen i agredeixen el propietari i un client d'una joieria de Mataró

Els lladres van buidar les tres caixes fortes de l'establiment i es van endur totes les joies i els diners

Uns desconeguts han assaltat violentament una joieria de l'avinguda Amèrica i han amenaçat i agredit el propietari i un client de l'establiment abans de buidar les tres caixes fortes i endur-se totes les joies i els diners. Segons que han informat fonts de la família del joier, aquest assalt violent va succeir dilluns passat, dia 17, a primera hora del matí a la Joieria Jiménez, situada a l'Avinguda Amèrica número 108 de Mataró.

Els Mossos d'Esquadra, de la seva banda, han confirmat que estan investigant aquest robatori amb violència i intimidació i han destacat que no els consta que en l'últim any hi hagi hagut un assalt d'aquestes característiques a joieries de la regió policial que comprèn les comarques del Vallès i el Maresme.

El propietari de la joieria -que ja està jubilat, ja que té 71 anys-, va acudir dilluns a obrir l'establiment perquè el seu fill, que és qui porta el negoci, havia d'anar a passar la revisió del seu vehicle. Al cap de poc temps d'haver obert l'establiment, cap a les 9.30 hores del matí, un home, que no anava encaputxat, va entrar a la joieria i sense mediar paraula ni donar temps de reacció al propietari li va propinar un cop al cap amb la culata d'una pistola. Immediatament després, van entrar a la joieria dues persones més, també sense anar encaputxades, i van començar a copejar el propietari de l'establiment, a qui van trencar un braç, el van lligar de peus i mans i el van portar a la rebotiga.

Els tres assaltants, segons el relat de la família del joier, estaven en permanent contacte telefònic amb altres companys seus que estaven a l'exterior de l'establiment, suposadament fent tasques de vigilància. En aquell moment, a la rebotiga havia dues caixes fortes obertes, que els assaltants van començar a buidar, a l'hora que van obligar el propietari a obrir la tercera caixa, que tenia un retard de seguretat de 10 minuts. En aquell període de temps, i davant els crits de lament del propietari a causa del dolor que li produïa la ruptura del braç, els assaltants el van emmordassar perquè es callés.

Aquests fets succeïen en la rebotiga de l'establiment, per la qual cosa la zona dedicada a atendre els clients estava buida i en aparent situació de normalitat, per la qual cosa des del carrer no es podia saber el que succeïa a l'interior. Davant aquesta situació, al cap de pocs minuts va entrar un client a la joieria, que ràpidament va ser amenaçat amb una pistola pels assaltants, que li van tapar la cara amb un passamuntanyes i el van dur a la rebotiga, on el van lligar de peus i mans i el van deixar estirat al costat del propietari de l'establiment. Finalment, quan els assaltants van aconseguir buidar les tres caixes i endur-se totes les joies i els diners de la caixa registradora, van abandonar la joieria.

El propietari del comerç es va poder provocar, alliberar el client i avisar una veïna perquè cridés els Mossos d'Esquadra, que s'han fet càrrec de la investigació del cas.

Des de dilluns passat, el propietari ha estat ingressat en un centre hospitalari per recuperar-se de les lesions sofertes en l'atracament, i avui mateix ha estat operat del braç que li van trencar els assaltants.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive