El vent bufa molt fort aquest dilluns al Maresme. Foto: R. Gallofré
Notícies relacionades
El vent bufa molt fort aquest dilluns al Maresme. Foto: R. Gallofré

Alerta: ventades de més de 70km/h al Maresme

Protecció Civil activa l'alerta per temporal de vent aquest dilluns al Maresme i cal extremar les precaucions pels efectes de les ventades

El vent s'ha convertit, en els darrers anys, en un dels grans protagonistes meteorològics a la comarca del Maresme, amb alertes per temporals gairebé continuades, que s'han incrementat respecte a les dècades anteriors. Bé que ho saben al Port de Mataró, per exemple, on un dels motius per ampliar el dic ha estat evitar que l'onatge el sobrepassés. O el sistema ferroviari, que ha requerit d'inversions milionàries precisament perquè l'onatge no obligués a aturar el trànsit a les vies paral·leles a la costa.

Aquest dilluns, dia 16, ens trobem de nou amb una alerta per temporal a tota la zona de la costa central, tant sols una setmana després de l'anterior. Segons informen des de Protecció Civil, durant el dia d'avui pot bufar vent molt fort, amb ratxes que poden superar els 70km/h a comarques com el Maresme i a l'entorn de Barcelona.

Davant d'aquest fet, des de Protecció Civil recomanen extremar les precaucions i seguir els consells preventius que s'ofereixen en aquest cas. Per exemple, es demana retirar tots aquells objectes que siguin susceptibles de caure a la via pública des de balcons, terrasses o terrats. També convé especialment retirar aquelles decoracions nadalenques que encara no s’hagin retirat d’aquests llocs.

A l'exterior, cal vigilar amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure. A banda, evitar els llocs alts i desprotegits com ara les bastides o altres construccions, així com els parcs, els jardins i les zones boscoses. 

A la carretera, si és imprescindible desplaçar-vos, cal tenir molta precaució perquè poden haver-hi obstacles a la via (cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions). A banda, cal extremar la precaució a l'hora de fer esport i altres activitats a l'aire lliure. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive