Baixos de l'edifici ocupat al carrer de Cuba, inundats. Foto: Cedida
Baixos de l'edifici ocupat al carrer de Cuba, inundats. Foto: Cedida

Abocaments d'aigües fecals al carrer de Cuba des d'un edifici ocupat

Els veïns han denunciat que els baixos de l'edifici pateixen inundacions i reclamen solucions davant de la brutícia i els problemes de salubritat

Els veïns del carrer de Cuba de Mataró han denunciat que les inundacions que pateix un edifici ocupat està comportant abocaments d'aigües fecals a la via pública. Els residents a la zona demanen que s'hi actuï per donar resposta als problemes de brutícia i de salubritat que això comporta. 

Es tracta de l'edifici situat al número 71-73 d'aquest cèntric carrer de la capital del Maresme, que consta de sis habitatges, pertany a la SAREB i que va ser ocupat sencer el mes de febrer passat. Segons expliquen els veïns, i tal i com es pot veure a les fotos que adjunten, el local de la planta baixa està inundat d'aigües fecals, per algun problema vinculat al clavegueram. L'aigua ja comença a sortir al carrer.

Els veïns expliquen que ho han denunciat a l'Ajuntament de Mataró i també a la companyia Aigües de Mataró. Tècnics de l'empresa municipal, relaten els veïns, s'han personat a l'edifici i després d'inspeccionar el clavegueram van comunicar que la connexió era correcta i que s'havia de tractar d'un problema intern de l'edifici, sobre el qual no hi podien actuar. 

IMG 20211021 WA0004

Abocament d'aigua al carrer de Cuba, des de l'edifici ocupat

A banda, els residents també han contactat amb el Servei de Salut Pública del Barcelonès Nord i Maresme, que han respost que l'assumpte és competència de l'Ajuntament. Des del consistori asseguren que tenen constància de la situació i que en fan seguiment. Els tècnics municipals, afegeixen, estan analitzant quin és l’origen del problema.

La situació que es viu en l'immoble podria servir perquè el consistori accelerés el desallotjament del mateix, ja que l'Ajuntament compta amb un protocol que facilita els llançaments per decret d'alcaldia en cas que es detecti problemes d'insalubritat i altres condicions de risc en els edificis ocupats. Aquest protocol s'ha aplicat en nombroses ocasions, la darrera ahir dimecres per a desallotjar un immoble del carrer Sant Pere. 

 

 

 

Comentaris (6)

Montse Fa 1 mes
Anem sumant: ratas, coloms, aigües fecals, ocupaments il.legals, inseguretat, contenidors plens... Vergonya ser de Mataró
Ciutadà Fa 1 mes
Fa uns dies hi vaig passar i a la nit un home amb una manguera treia les aigües fecals al mig del carrer no és podia aguantar la pudor que feia. És vergonyós que això és permeti quina imatge donem als ciutadans que passin per aquest lloc.
BOTE les ocupacions dels nous mataronins et faran fora... Fa 1 mes
Fa temps ho venim dient i tu en el teu món. Mataró està essent un problema per als mataronins.
Jep Fa 1 mes
El problema per Mataró son els fanàtics de Vox -com tu- que no paren d'amplificar qualsevol visa per crear més alarma social. La solució als problemes no és remugar continuament. I encara menys votar VOX
Anonim no publiqueu las mevas dades Fa 1 mes
Es ben veritat que es un perill per totom dons poca cosa poden fer, en canvi gastar els diners per fer carril bici si poden actuar, segons veg mirant de controlar el transit de bicicletas al centre de la ciutat i conto desde la via europa fins al carrer de l'hospital la grand majoria de dias solen pasar 8 o 10 bicicletas ara tenim sort que el responsable del tema diu que els conductors s'costumaran cuan costan las obres.
Matías P Fa 1 mes
Ya se decía meses atrás que ésta era una ocupación... de mierda.
Bote espabila Fa 1 mes
Es que encara no s'adona en Bote els problemes que suposen tants ocupes a la ciutat? des de molesties als veins que els farà perdre vots a Bote més dels que pugui guanyar comprant vots d'aquests malejants fins a robos, destrosses al mobiliari, enganxaments als subministraments, incivisme, delinquència, inseguretat, molesties als veins, bruticia, falta higiene, mes despeses de seguretat i de tot. Es infinita la llista en una ciutat empobrida ja de per si.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive