Unusuari de patinet elèctric a Mataró
Unusuari de patinet elèctric a Mataró

26 conductors de patinet sancionats en una setmana a Mataró

Les sancions, majoritàriament per circular per voreres i saltar-se els semàfors en vermell, es van interposar en una campanya preventiva feta per la Policia Local

La Policia Local de Mataró va dur a terme la setmana passada una campanya preventiva de conductes de risc entre conductors de patinets i bicicletes, en coordinació amb el Servei Català de Trànsit. Una iniciativa que es va estendre al conjunt del país i que a la capital del Maresme es va tancar amb un total de 27 conductors denunciats.

Segons ha informat la Policia Local de Mataró, durant la campanya que va durar set dies es van interposar 27 denúncies, 26 de les quals a conductors de patinets i altres Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) i tan sols una a ciclistes. En aquest mateix balanç es destaca que les infraccions més habituals detectades en els VMP són: circular per voreres o zones de vianants no respectar semàfor en vermell.

La campanya tenia com a objectiu prevenir conductes de risc entre els conductors de bicicletes en zones urbanes i interurbanes, així com entre els usuaris de vehicles de mobilitat personal (VMP) en àmbits urbans. La finalitat de tot plegat ha estat, segons els seus promotors, garantir la seguretat vial i conscienciar els usuaris sobre la importància de respectar les normes de circulació.

En el darrer balanç fet públic per la Policia Local de Mataró va trascendir que a la ciutat es posava més d'una sanció al dia a conductors de patinets. En mig any 2023, segons les xifres fetes públiques a l'estiu, la Policia Local ha posat 238 sancions a VMP i 21 a ciclistes. Unes sancions que, majoritàriament, van anar en la mateixa línia de les interposades la setmana passada: circular per la vorera o posar en risc vianants (multa de 90 euros); saltar-se semàfors en vermell (multa de 200 euros); o circular dues persones en un VMP (multa de 90 euros)

Les notícies al teu Whatsapp

  • Els titulars destacats de cada dia, directes al teu mòbil. Fes clic a aquí, envia la paraula Alta i guarda't el número a l'Agenda.
  • També pots trobar Capgròs a Telegram i subscriure’t als newsletters diaris de Capgros.com.

 

Comentaris (20)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive