Capgros.com / Lamalla.net

Se suspèn la Fira de Mitjans Digitals

La I Fira de Mitjans Digitals, que havia de ser un punt de trobada dels professionals de la informació per Internet s'ajorna per falta d'inscrits

El certamen, que s'havia de celebrar entre avui i demà a Vilanova i la Geltrú (el Garraf), ha pagat, segons els seus organitzadors, el fet de no connectar amb bona part de les empreses multimèdia catalanes. “No han vist clar que la Fira fos un lloc on hi haguéssin d'estar”, ha dit un portaveu de l'organització. Ara les parts implicades –el Grup de Periodistes Digitals (GPD), l'ajuntament local i el Campus Universitari de la Mediterrània- es plantegen la manera de reorientar l'esdeveniment.

“Potser hem orientat la Fira massa cap a mitjans de comunicació estrictament per Internet i ens hem oblidat de la resta”, admet Joan Carles Lluch, de Neàpolis, el projecte de noves tecnologies de l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

“Hi ha altres mitjans com televisions o ràdio que també hi podrien haver participat”. El missatge, però, no sembla haver-hi arribat. A finals de la setmana passada hi havia una trentena d'inscrits, quan l'organització en preveia un centenar.

A més, la majoria eren estudiants i no professionals del sector, el target a qui, en teoria, es dirigia l'esdeveniment. D'aquí que s'hagi decidit fer un parèntesi “per resituar-nos una altra vegada”, afirma Lluch, una recol·locació que passarà per ”incorporar altres mitjans” a la cita.

Difusió i format
Des del GPD s'apunten, però, més causes. “Primer, la difusió es va fer a l'estiu”, cosa que va dificultar que els destinataris se n'assabentessin. “Hi ha hagut gent que m'ha dit que no en sabia res quan tenien un e-mail que ho anunciava al seu correu, enterrat entre la pila d'spam estiuenc”, afirma.

Domingo també assenyala al format, on poden haver modificacions importants. “Hi havia persones que ens van dir que no estàven còmodes amb el format proposat en l'esdeveniment”, que era bàsicament de taules rodones i conferències. “Mirarem de fer-ho amb una estructura més de networking, més de compartir coneixement”.

Un pop-up al web de la Fira informa també de l'ajornament fins al 2005, que s'ha pres ”per reformular la proposta, crear nous sistemes de participació, criteris de selecció i assistència”. Malgrat aquest gerro d'aigua freda, la col·laboració entre les tres parts no corre perill, s'esforcen a dir tant des del GPD com des de Neàpolis. Tot plegat per “enfortir el sector dels mitjans digitals al nostre país, incloent les iniciatives a la Xarxa i les noves experiències en el món audiovisual”. .

La Fira, un esdeveniment que volia combinar taules rodones i sessions formatives amb una exposició presencial de les principals empreses del sector, formava part de la 1a Setmana dels Mitjans Digitals. Aquesta va obrir portes els passats dies 22 i 23 amb el II Seminari Internacional de Periodisme Digital, que va comptar amb una quarantena d'assistents i es va tancar amb un balanç “àmpliament satisfactori”, segons les fonts esmentades. Les perspectives són igualment engrescadores de cara al tercer i darrer acte de la Setmana, el Simposi Internacional sobre Investigació en Mitjans Digitals, al qual s'hi ha inscrit una seixantena de persones de 15 països.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive