Un moment de la tertúlia a Robafaves.
Un moment de la tertúlia a Robafaves.

E. C.

Robafaves presenta les troballes del temple Mitraic de Can Modolell

Els autors i l'editor de la 'Guia del Clos Arqueològic de Can Modolell' van participar ahir en una tertúlia que va aplegar una quarentena de persones

“Iluro no només era anomenada ciutat sinó que per a molts arqueòlegs s'equiparava a una capital”, explica Josep Maria Madolell, editor de la Guia del Clos Arqueològic de Can Modolell que ahir dimarts, dia 18, es va presentar a la llibreria Robafaves. Al voltant d'una quarentena de persones van assistir a la tertúlia que van mantenir l'editor i els autors del llibre Joan Francesc Clariana, Joan Bonamusa i Rosa Isabel Garí.

L'obra representa la segona entrega dels treballs dels arqueòlegs que van excavar al temple Mitraic de can Modolell, situat a Cabrera de Mar. En total ja s'han recollit cinc dels quaranta-dos articles publicats sobre el temple, els seus marbres i escultures, la torre, el ciptopòrtic i de les divinitats de Kautes i Mitra, entre d'altres aspectes.

Segons Modolell, no és casual que es trobin tantes restes romanes al Maresme, ja que es va voler convertir en un centre de mercat per tal d'aprofitar la seva proximitat a la Via Augusta: “Era un punt prou important com per comparar-lo amb Empúries i Tarragona, així que creiem que és interessant fer, un any més, un recull arqueològic”.

Un santuari religiós
El Clos arqueològic de Can Modolell preserva part de les restes d'un santuari religiós de l'època romana que durant molt de temps va estar dedicat al déu Mitra, divinitat d'origen oriental. Les restes conservades han estat tot un focus d'interès per als arqueòlegs i iniciatives com el llibre que ahir es va presentar contribueixen a informar dels avenços en les excavacions. Al temple s'han fet troballes arqueològiques de gran qualitat que s'han considerat ofrenes dels fidels al déu. De l'estructura en destaca el criptopòrtic, una galeria coberta pavimentada amb lloses de pedra que representa un dels eixos constructius del conjunt.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive