Ricard Jordà
Ricard Jordà

capgros.com

Ricard Jordà mostra el seu vessant escultòric a l’Espai Capgròs

“Presència de l’absència” és el titol de l’exposició, basada en escultures fetes amb materials trobats

El 2016 ha estat “l’any Ricard Jordà”, com diu el propi artista mataroní. Frustrat perquè la gran retrospectiva que s’havia de celebrar a la ciutat l’any 2011 pels seus 50 anys de trajectòria finalment no es va poder realitzar, Jordà va decidir que enguany sí que tocava celebrar una carrera tan llarga i prolífica. Jordà va començar la “festa” amb una mostra pictòrica al Col·legi d’Aparelladors. Més tard les parets de La Destil·leria van acollir una mostra amb obres de fotògrafs i poetes inspirades en els treballs de l’artista. I aquest novembre l’Espai Capgròs li obre portes per mostrar-hi el seu vessant escultòric.

Dijous 27, a les 19.30h a l’Espai Capgròs (c/ St. Benet, 16-18), inauguració

“Presència de l’absència” és el títol de l’exposició, basada en escultures fetes amb materials trobats, com ara ferralla i fusta velles i abandonades a les quals l’artista dóna una nova vida. “És un reciclatge en majúscules”, relata Jordà, que considera que en les seves escultures també s’hi troben traces d’aquells elements que identifiquen la seva obra pictòrica. “Hi ha un concepte estètic i una denúncia social que no ha marxat pas, qui conegui la meva obra les identificarà com a meves”, afirma.

Es tracta de la primera exposició que Jordà presenta formada exclusivament per escultures. El veterà artista és conegut sobretot per les seves pintures, d’una gran precisió i qualitat tècnica, plena d’elements iconogràfics i de clara lectura social.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive