Reforçar per anar més segur al proper curs.
Reforçar per anar més segur al proper curs.

Reforçar coneixements durant els mesos d’estiu

Els experts expliquen a qui es dirigeixen aquests tipus de cursos de reforç.

Quan acaba el curs escolar per als nens i nenes, és el moment de l’esbarjo i el lleure, de desconnectar. Però no sempre s’assoleixen els objectius acadèmics esperats i potser  cal fer algun reforç en benefici del proper curs. Quan es recomana un curs de reforç? a quines edats? només per a casos de dificultats per superar el curs? els experts ho responen.
L’acadèmia el Llapís explica, a través d’en Xavier, que hi ha cursos de reforç enfocats a “la recuperació d’assignatures, però també per consolidar continguts: a primària temes com la lectura o la comprensió matemàtica i a secundària, continguts més específics”. 

Malgrat la importància del reforç, Xavier considera que cal combinar-ho amb el lleure, ja que “les activitats lúdiques serveixen per aprendre altres valors i relacions amb nens i nenes que serveixen d’aprenentatge”. Els avantatges d’aquests cursos són clars: “no són classes magistrals, es fan amb grups reduits i es personalitza al màxim sobre el que l’alumne necessita”.

Els cursos de reforç no  s’han de plantejar com  un càstig, sinó com  una eina de suport

Fàtima Graupera, directora pedagògica del Centre d’Estudis Progressa, també recalca que els cursos ofereixen “seguretat” als nens i nenes de cara a encarar el que els ve al setembre, sobretot en canvis de cicles. “L’alumne està molt més tranquil i pot  absorbir molt millor els continguts i els coneixements que a vegades durant el curs són més complicats d’assimilar”. Graupera afegeix que mai s’ha d’enfocar un curs de reforç com un “càstig”, sinó com “una ajuda i suport per millorar acadèmicament”.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive