-
-

V. B.

Ramon Madaula i Laura Conejero, una parella amb problemes

Dos dels rostres més populars del teatre català comparteixen escenari al Monumental amb l'obra Petits crims conjugals, d'Eric-Emmanuel Schmitt

És difícil conjugar dos rostres més coneguts i atractius en un escenari català que els de Ramon Madaula i Laura Conejero. Gairebé asseguren l’èxit de públic per sí sols. Aquest tàndem ja ho va aconseguir, per exemple, l’any 2007 amb l’obra El Llibertí, d’Eric Emmanuel Schmitt. Ara tornen a reunir-se per representar una nova obra d’aquest autor francès. Es tracta de Petits crims conjugals, un text sobre les contradiccions de les relacions amoroses en una parella. El muntatge es pot veure aquest divendres, dia 11, al Teatre Monumental.

La sinopsi de l’obra s’entronca directament amb el món d’Alfred Hitchcock. Giles és un home víctima d’un misteriós accident que li ha fet perdre completament la memòria. Torna a casa de la seva dona, Lisa, però no té respostes quan es pregunta qui és ell, qui és la seva parella i com era la seva vida conjugal abans de patir l’accident. A partir del que li explica la Lisa, en Gilles intenta reconstruir la seva vida, però dubta si realment creure la història que li relaten. Fins que toparà amb una veritat inesperada, un petit crim conjugal comès per un dels dos protagonistes. A través d’aquesta història, Schmitt explora els sentiments i la vida en parella en clau d’intriga. Marit i muller s’enfronten a les pors generades per quinze anys de convivència, d’una relació marcada pel poder que propicia el desig. Per amor, com deixa clara aquesta obra, es pot arribar a cometre un crim.

Com diu el propi Schmitt, el món de la parella “pertany al gènere dramàtic”, encara que no sap si a la comèdia o la tragèdia. La seva obra explora les relacions amoroses d’una parella ja consolidada, amb quinze anys de vida en comú, on ja tot s’ha compartit i totes les converses i situacions possibles només fan que repetir-se. L’obra es va estrenar l’any 2003 a París amb Charlotte Rampling i Bernard Giraudeau com a actors, i va exhaurir les entrades durant mesos. Les crítiques al text i la posada en escena van ser del tot positives. La versió catalana, sota la direcció de Xiscu Masó i traduïda per Sergi Belbel, tot just ha començat la seva gira, i no serà fins al 16 de febrer que arribarà al teatre Poliorama de Barcelona.

Dues hores abans del muntatge, els espectadors podran conèixer els secrets de l’obra en l’activitat ‘Un cafè amb...’. En aquesta ocasió, el protagonista serà Ramon Madaula, i l’acte estarà presentat per la periodista de Capgròs Judith Vives.

Divendres, dia 11. A les 9 de la nit al teatre Monumental. A les 7 de la tarda, 'Un cafè amb...' al mateix recinte

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive