estiu actiu campus
estiu actiu campus

Quin esplai o casal s'ha d'escollir?

Arriba el moment de mirar les opcions per l'estiu

D'esport, de música, tradicionals, d'idiomes, artístics, d'aventura... Hi ha molts tipus de casals i esplais d'estiu a Mataró i el Maresme. Per escollir-ne un cal tenir en compte l'edat del nen o adolescent, les seves necessitats i el que li agrada més.

Els nens i nenes poden començar a anar a casals a partir dels 3 o 4 anys, però a aquesta edat no és recomanable que facin activitats de molt esforç o concentració. El més adequat és que els infants se sentin còmodes i que anar al casal sigui un motiu de diversió i aprenentatge de relació amb els altres. A partir dels 5 o 6 anys, i depenent de la maduresa del nen, ja està preparat per marxar de colònies alguns dies. A partir dels 7 o 8 anys hi ha nens que tenen algunes aficions molt marcades i és bo potenciar-les durant l'estiu, siguin de tipus artístic, esportiu o altres.

Durant l'etapa de la preadolescència i l'adolescència és positiu que siguin ells mateixos els que s'animin a suggerir què volen fer. En aquestes edats és força recomanable que s'apuntin a casals o activitats que combinin el temps d'oci i l'aprenentatge continuat, com és el cas de tallers, estades a l'estranger, reforç d'idiomes, voluntariat, etc. També són interessants els campus esportius perquè treballin en equip i no perdin el costum de fer esport i exercitar el cos. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive