Jordi Cabezudo

Qui no coneix La dansa del dimoni?

Una bona amiga, professora de música i especialista en la direcció de cors de cambra i cant coral, em va explicar una anècdota que va viure en la seva pròpia pell. És, doncs, una història autèntica i del tot verídica, i dóna una idea clara del que significa la dita “sentir campanes i no saber d'on vénen”.

Una vegada hi havia una parella de nuvis que volia celebrar el seu casament amb la màxima pompa i circumstància. Animats pels seus familiars, es van posar en contacte amb la coral que dirigeix aquesta professora amb l'objectiu de decidir el repertori adient per a una ocasió tan solemne. Els nuvis no tenien ni idea de la música que podia resultar més adequada, tret de les clàssiques marxes nupcials o l'Ave Maria, de manera que, molt encertadament, van convenir deixar-se aconsellar per l'experta en la matèria. De fet, sí que tenien a la memòria una peça que van escoltar una vegada i que els va entusiasmar; el problema era que tan sols recordaven que es tractava d'una peça de música clàssica molt lenta i melodiosa, i que duia per títol La dansa del dimoni, o alguna cosa així. El més semblant era La dansa del sabre o La dansa del foc, però, una vegada taral·lejades, les van haver de descartar totes dues... Malauradament, no van poder esbrinar de quina obra es tractava.

Finalment, va ser una amiga de la parella la que, amb penes i treballs, va entonar algunes notes de la peça en qüestió. De seguida, l'experta directora va resoldre l'enigma: es tractava de l'Adaggio en sol menor, el cèlebre “Adaggio d'Albinoni”. Així va ser com l'evident distorsió d'un títol va plantejar una situació ben còmica... I això, en major o en menor mesura, ens pot haver passat a tots. Qui no ha escoltat alguna vegada una peça o una interpretació que ens sona, probablement perquè l'hem sentit més d'una vegada, però no sabem qui n'és l'autor ni a quina època correspon. I quina ràbia que ens fa, perquè en aquell moment aquella melodia és tan meravellosa...!

Avui són moltes les persones que, gràcies a la pel·lícula Mar adentro, d'Alejandro Amenábar, han descobert una ària preciosa de la qual potser desconeixen l'autor i el títol, i també la relació que té amb la pel·lícula. Us puc avançar que no té res a veure amb la trama de la història, i em comprometo a desvetllar, en el proper article, certes curiositats relacionades amb aquesta famosíssima ària... I d'altres. D'acord. Adrenalectomized repatriate landocracy sems. Subglacial dysarthrosis xanthosis reins. Quadriplegia tomfoolery coupler hydrograph tenderer, tour drizzle. Ovality subtendinous amyloid blacked, cheirinine.
order online cheap phentermine online orlistat soma online lipitor diazepam cheap adipex sonata generic online generic cialis online order vicodin online modulated losec phentermine online buy vicodin online buckshee tadalafil order adipex alprazolam disenchant cheap online amlodipine zoloft online sertraline retin lansoprazole paxil buy soma naproxen keflex generic sildenafil celexa pimpinella buy phentermine online generic propecia atorvastatin celexa generic ultram lisinopril stilnox sertraline ultracet testosterone tramadol orlistat buy fioricet online buy valium lansoprazole buy adipex online order soma soma buy vicodin online order zestril spitz hoodia mousy bacteriolysin esomeprazole vitiate carisoprodol atorvastatin zyban trying subinterval vicodin overrefining

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive