Un dels gravats de Goya que pertanyen a Mataró
Un dels gravats de Goya que pertanyen a Mataró

Visita guiada a la mostra de gravats de Goya, ‘Volaverunt’

La visita és una oportunitat per descobrir la col·lecció dels gravats de Goya del Museu de Mataró

El Museu de Mataró organitza, pel dissabte dia 8 de gener a la tarda, una visita guiada a la mostra ‘Volaverunt. Els gravats de Goya’, que ocupa les parets de Ca l’Arenas fins a finals de maig.L’exposició l’integren les quatre sèries de gravats del genial artista, que formen part de la col·lecció del Museu de Mataró, i que s’exhibeixen conjuntament a Ca l’Arenas per primer cop des de 1996.

L’edició dels gravats que es conserva a Mataró i que s’exhibeixen a la mostra va ser impresa entre els anys 1937 i 1938 als tallers de la Calcografía Nacional de Madrid, en plena Guerra Civil Espanyola. Són les sèries ‘Caprichos’ (1797-1799), ‘Desastres de la Guerra’ (1810-1815), ‘Tauromàquia’ (1814-1816) i ‘Proverbios’ (1815-1819), també anomenada ‘Disparates’.

Volaverunt. Els gravats de Goya” ens mostra els gravats originals acompanyats de les intervencions dels artistes Irene Solà, Anna Dot, Marcos Prior i la Compañía La Soledad (formada per Marc Caellas i Esteban Feune de Colombi). Les seves propostes artístiques, creades específicament per a aquesta exposició, formen un conjunt d’aproximacions i derives a partir del treball de Goya. Un Goya que, en aquestes estampes, allunyades de la pintura per encàrrec, se sent creativament molt lliure. 

En aquesta mostra expositiva descobrirem un Goya cronista, observador sagaç, que completa les seves imatges amb una prosa crítica, satírica i, a moments, desesperada. Un artista que demostra un domini excels de les tècniques del gravat i una sensibilitat que avança el camí de l’art modern.  L’exposició s’emmarca en el 275è aniversari del naixement de Francisco de Goya (1746-1828), que se celebra enguany.

 

  •  Dissabte 8, a les 18h
  •  Ca l’Arenas (c/ d’Argentona, 64)
  •  Preu: gratuït

Comentaris (4)

Joan Fa 14 dies
Jaume , no son cuadros son gravados informante bien antes de opinar ,estos gravados están en Mataro desde muchos años
Joan Fa 14 dies
Jaeme, eres conciente de lo que as escrito , me parece que no , la cultura i el arte es el alimento del alma
Joan Fa 14 dies
Jaume : no sabes lo que dices tendrías que volver al colegio , reflecciona i cambia de registro
Jaume Fa 17 dies
Más gasto en "cultura" y con mis impuestos y mi IBI. No entiendo que se despilfarre tanto y las colas del hambre a tope. Okupas, ladrones... a estos hay que dedicar el tiempo, no a enseñar cuadros de Goya.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive