El Tiana Negra s'allarga i programarà actes infantils
El Tiana Negra s'allarga i programarà actes infantils

El Tiana Negra s'allarga i programarà actes infantils

Autors com François Thomazeau, Rafael Vallbona, Jordi Boixadós o Raquel Gámez-Serrano seran presents al festival Tiana Negra

El festival de novel·la negra Tiana Negra amplia els dies de programació i en l'edició de 2023 s'allargarà tota una setmana. El gruix d'activitats seran el 20, 21 i 22 de gener, però l'inici serà el dia 14. A més, per primera vegada, el festival comptarà amb activitats infantils per apropar el gènere al públic més jove. Serà diumenge 22, quan està previst un espectacle familiar i un espai de literatura negra infantil al parc Doctor Mascaró de Tiana. Entre la resta d'activitats, destaca la Ruta del Crim de Tiana, un recorregut dramatitzar per diferents indrets del poble que han estat l'escenari de crims, o la representació de 'Doppelgänger', una peça teatral en la que un detectiu i la seva assistent intent resoldre un assassinat.

La Sala Albèniz de Tiana, epicentre del festival, serà també l'escenari de l'homenatge a Agustí Vehí en el desè aniversari de la seva mort o d'una taula rodona sobre la fusió de gèneres (negre, fantàstic, ciència-ficció). El còmic negre, la literatura negra juvenil o la presentació de la darrera novel·la de François Thomazeau, 'Marsella confidencial'

Mariló Àlvarez ('Suïcidis, S.A'), Pere Figueras ('Fets caldo'), Joan Carles Ventura ('Fletxes desviades'), Rosana Andreu ('Una taca de sang'), Juan Cal ('Crim al bancal'), Toni Cotet ('Joc de nit'), Maria Ripoll ('El que no veus'), Sebastià Roig i Toni Benages ('El cercle de Loplop'), Jordi Fernando Aloy ('L'assassí del Tirant'), Jordi Boixadós ('Mentre la neu sigui blanca'), Raquel Gámez-Serrano ('Malabèstia'), Rafael Vallbona ('La musa de la plaça Reial') i Sebastià Bennasar ('Quinqui connection') també estaran presents al festival.

Com cada any, el Tiana Negra acollirà a més l'entrega del desè Premi Memorial Agustí Vehí i també ha creat dos nous guardons, el Premi Trajectòria a la Creació i el Premi Trajectòria a la Traducció, amb l'objectiu de posar en relleu la importància d'autors i traductors del gènere negre en català.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive