L'artista Simona Alfano al seu taller
L'artista Simona Alfano al seu taller

capgros.com

Simona Alfano plasma la fragilitat humana a ‘Sobre negro’, a l’Espai Capgròs

Debuta a aquest espai expositiu patrocinat per Finques Pous Simona Alfano, coneguda a Mataró per ser la directora de l’Escola de Belles Arts Pedrera

bannerpatrocini Pous

La nova exposició de l’Espai Capgròs és d’aquelles que no deixarà indiferent. Debuta a aquest espai expositiu patrocinat per Finques Pous Simona Alfano, coneguda a Mataró per ser la directora de l’Escola de Belles Arts Pedrera i que es presenta com una practicant de l’arteràpia, la fusió de l’art i la teràpia en una sola disciplina.

Del 29 d'octubre al 26 de novembre a l'Espai Capgròs (c/ Sant Benet, 16-18)

Alfano presenta ‘Sobre Negro’ i explica les seves obres com “una reflexió personal sobre la impermanencia i fragilitat de l'ésser humà, que últimament s'està demostrant més que mai. És una invitació a girar la mirada cap a dins i a trobar el silenci en el caos que pot ser la vida moderna. Per a mi el color negre ajuda a focalitzar la mirada en un sol punt sense distraccions”, explica. 

El protagonisme del negre és evident. L’artista el defineix com “un color molt incomprès; té molta força i al mateix temps és molt humil perquè deixa que tot el que se li posa al costat destaqui i es vegi bell”. A partir d’aquesta premisa presenta obres pintades sobre vidre. “Durant el confinament vaig voler fer una prova en la part posterior d'un quadre dels anys 80 i em vaig enamorar del resultat i de la forma en la qual s'ha de pintar amb oli en un suport que no absorbeix com una tela o una taula de fusta”, explica Alfano.

A ‘Sobre Negro’ pinta cossos sobre vidre negre reciclat cortesia de cristalleria Castro: “He volgut treballar sobre un material reciclat i que no està perfecte perquè crec que es pot crear alguna cosa igualment de valuós i bell”.

Simona Alfano és i la seva proposta d’art i teràpia esdevenen una veu autoritzada en la pròpia reflexió com a artista “Crec fermament que tots som artistes, amb les nostres eleccions creguem la nostra vida cada dia. A la meva escola intento transmetre als meus alumnes que no es tracta només d'aprendre a dibuixar i pintar, el procés artístic va molt més allà. Cada vegada que tracem una línia en el paper és l'expressió d'una elecció interna que prenem de la qual som els responsables. Ara més que mai tenim la responsabilitat de cuidar de nosaltres mateixos i del planeta del qual formem part” explica l’artista que té com a lema vital que “la vida és art i l'art és vida!”

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive