Un assaig de la Missa a Santa Maria, on estrena nova ubicació. Foto: Toñi Angulo
Notícies relacionades
Un assaig de la Missa a Santa Maria, on estrena nova ubicació. Foto: Toñi Angulo

Recta final per una Missa de les Santes especial i de rècord

150 persones canten aquest any en el 175è aniversari de la Missa de Glòria, per la que hi ha una campanya de recollida d’aportacions

Aquest 27 de juliol no serà un dia de les Santes més. L’acte neuràlgic de la jornada apareix al programa com és habitual, com a Missa de les Santes, però la interpretació d'aquesta missa amb cor i orquestra (l’autèntica joia de la corona de la Festa Major nostrada) ve aquest 2023 amb doble càrrega popular i celebrant. D’una banda la Missa fa 175 anys i de l’altra la cantarà un nombre rècord de cantaires: 150 persones.

La Missa del 175è aniversari va començar a caminar abans i de la mà (o més ben dit sota la batuta) de la directora Clàudia Dubé es va fer una crida especial a la participació. La resposta no podria haver estat més exitosa i la xifra de persones que cantaran la Missa de Glòria de Mossèn Blanch ha superat expectatives i fins i tot ha obligat a moure peces del tauler de Santa Maria en el seu dia més excepcional: el cor i l’orquestra deixen l’altar del Roser i s’ubicaran a l’entrada de la Basílica, en plena nau central. Ja s’hi havia interpretat allà, fa dècades. I ara era allà o no s’hi cabia.

Els assajos de la Missa fa mesos que van en dansa i les últimes setmanes ja es fan a Santa Maria. El cor, reforçat amb cantaires nous i també excantaires que s’hi han reenganxat per a celebrar l’efemèride, ja coneix la nova ubicació. La Missa ha agafat múscul de participació i així se’n reforça el caràcter de la interpretació popular (tret definitori d’aquest patrimoni cultural de la ciutat). També pel 175è aniversari s’han fet conferències o hi ha una interessant exposició al Museu Arxiu de Santa Maria. L’any vinent se n’editarà un llibre.

WhatsApp Image 2023 07 06 at 16.42.30

El cor, assajant sota la batuta de Clàudia Dubé. Foto. Toñi Angulo


Finançament popular


Per tal de fer front a les despeses que la Missa de les Santes genera, s’ha endegat la campanya 200x30, amb l’objectiu de trobar 200 persones que donin 30€. (Però totes les quantitats seran benvingudes.) “Si s’assoleix aquest objectiu, la Missa de les Santes serà viable econòmicament”, diu la comissió gestora de la Missa. El pressupost total de la interpretació és de 20.000 euros dels quals la meitat els aporta l’Ajuntament. 
.
La Missa de les Santes és un dels elements, juntament amb la Família Robafaves i l’acte de la Dormida, que han fet que Les Santes hagi estat declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

Comentaris (3)

Angels Mari Fa 2 mesos
Ben segur q serà un acte inoblidable.
No un barrabas Fa 2 mesos
Tornem amb la pantomima de l'església,,unaentida molts segles de mentides,,,l'únic cert és el gran poder que tenen,,i penso que l'església que més il·lumina és la que es converteix en habitatge social,,
la missa és alguna cosa més que el cor... Fa 2 mesos
Hi ha un moment únic l'any que és la sortida de les relíquies de les Santes. Un acte que Cultura odia i que si pogués fer l'eliminaria, o això és el diu l'assessor de cultura sempre. Alguns ja grans ho tenim encara present i és també un bell moment que tothom passa per alt esperant la sortida de la comitiva i la festa dels gegants. Molt respectuós si, però les relíquies les grans oblidades.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive