Ramon Llinés exposa ‘Fugint de què i cap a on?’ a l’Espai Capgròs. Aquesta pregunta vol ser més que un títol, també és un convit a pensar en forma d’aquesta primera mostra en solitari d’aquest mataroní, que aposta per la tècnica de gravat per acostar-se al drama humà de les persones que s’embarquen a un viatge de fugida cap a enlloc. “Quan pensem en les persones que busquen refugi pensem en el mar, en la pastera però volia anar més enllà, en el per què, també en la molta gent que es queda en aquesta gran tomba desconeguda que és el desert abans d’arribar a Líbia”, explica Llinés. L’exposició està patrocinada per Clínica Dental Dra Nogueras.
“La tragèdia no comença a la pastera, és anterior” li va llegir a la Txell Feixas i es va inspirar per una sèrie de 13 gravats que exposa a Espai Capgròs. Llinés, que fins ara havia exposat en mostres col·lectives, debuta en solitari després d’anys de trajectòria en el món ninotaire o les historietes. El projecte al voltant del viatge de fugida de persones anònimes el va engrescar.
Una temàtica colpidora
“És una temàtica que m’ha colpit a mi i que si colpeix l’espectador ja haurà servit. No volia presentar obres diferents sinó tota una sèrie i la reflexió sobre aquesta problemàtica em va dur a involucrar-me, a partir també de les diferents vegades que he estat al desert com a turista i en la sensibilitat que genera un drama com aquest”, raona Llinés.
En les obres de Llinés el desert, el mar, les grans tombes de persones anònimes es plasmen en una mostra que no deixa indiferent. Posant l’accent en el traç, Llinés busca persuadir i conscienciar. Al cap i a la fi d’això es tracta. De fer-se preguntes: Fugint de què i cap a on?
Comentaris