coronacio espines
coronacio espines

La primera processó a Mataró, 20 mesos després

Diumenge des de les Caputxines es farà la Processó de Crist Rei, la primera des de l’inici de la pandèmia

De la mateixa manera que ho van fer els Gegants, com la cultura popular, per Sant Simó, també les manifestacions religioses tornen al carrer després de la parada obligada de la pandèmia. Mataró, capital amb molta activitat confrare, viurà aquest diumenge una cita especial: la primera processó en més de 20 mesos. Tornen les processons i aquesta serà la primera.

La Processó de Crist Rei no és, al calendari anual de les processons a la capital del Maresme, de les més importants. Però de ben segur que aquest diumenge viurà una edició més especial, en ser la primera de fer-se en tant de temps. Les confraries i germandats locals van suspendre la Setmana Santa del 2020 i la van fer únicament dins dels temples el 2021. Ara arriba el torn de recuperar el carrer com espai de processó i la Coronació d’Espines que cada any celebra Crist Rei, el final de l’any litúrgic, serà el primer pas de sortir i trepitjar carrers. 

La Processó comptarà amb la col·laboració de l'Agrupació Musical Sagrada Família. També s'ha convidat a participar-hi a la Diputació Infantil de la Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza que comptarà amb l'Agrupació Musical Costaleros de Castelldefels, l'Agrupació Musical de la Sagrada Família, entre d'altres.

La festa començarà amb la celebració de l'Eucaristia presidida per mn. Litus Ballbé a la capella del convent de les Caputxines. Acabada la celebració s'iniciarà la processó des de l'interior del mateix convent direcció el pati de Sant Josep.

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

jaume Fa 16 dies
Diuen que han convidat a una Hdad infantil. Nens de 7 ó 8 anys portan cristos i verges i tots els pares i mares com histérics fent fotos. I això no és adoctrinar els nens, no. Quina vergonya que tinguem que aguantar aquests espectacles tan reaccionaris i decadents.
Abans opina informi's Fa 15 dies
Són nens si. Hi ha pares, també. Fan fotos, avui tothom té un mòbil. Hi ha mesures, monitors i un protocol infància aprovat per protecció civil també. Tiri de Google fa 300 anys es fa a Catalunya. Decaent? Remeni per Mataró i veurà. No és fiquen amb ningú.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive