Instantània de la mostra 'D'un roig encès' a la Fundació Palau
Instantània de la mostra 'D'un roig encès' a la Fundació Palau

Picasso, Miró, Palau i Fabre i Perucho, a la Fundació Palau

La Fundació Palau de Caldes d'Estrac acull una mostra que reconstrueix la relació entre els dos artistes i els dos poetes a través de diferents materials

L'any 2020 es van celebrar els cent anys del naixement de l'escriptor Joan Perucho (Barcelona 1920-2003) amb una commemoració de la Generalitat de Catalunya. Ara, la Fundació Palau de Caldes d'Estrac, al Maresme, acull l'exposició 'D'un roig encès: Picasso, Miró, Palau i Fabre i Perucho', que reconstrueix la relació entre els dos artistes i els dos poetes a través de diferents materials: dibuixos, litografies, llibres dedicats, documents i fotografies, procedents de la col·lecció de Joan Perucho, dels fons de la Fundació Palau i de les aportacions d'altres persones o entitats que van participar en els dos llibres, com el dissenyador Joan Pedragosa, l'editor Joan de Muga i l'Editorial Polígrafa.

Fins al 19 de setembre a la Fundació Palau (la Riera, 54, Caldes d’Estrac).  Preu: gratuït

Poeta, novel·lista, autor de llibres de gastronomia i bibliòfil, Perucho va ser també crític d'art i editor. Del 1960 al 1970, va ser crític d'art de la revista 'Destino'. En aquesta mateixa època, va dirigir la col·lecció Biblioteca de Arte Hispánico de l'Editorial Polígrafa, que va jugar un paper fonamental en la divulgació de l'art d'avantguarda a Catalunya i Espanya.

Dins de la Biblioteca de Arte Hispánico, es van publicar dos llibres fonamentals: 'Picasso a Catalunya' (1966) de Josep Palau i Fabre i 'Joan Miró i Catalunya' (1968) de Joan Perucho.

Es presentaran entre 40 i 50 obres de Picasso i Miró, acompanyades per una trentena de fotografies de Leopoldo Pomés i Xavier Miserachs. Els comissaris són Julià Guillamon i Eduard Vallés.

Una relació apassionada

Palau i Fabre i Perucho eren dos poetes que s'acostaven a l'art del segle XX des de la creació i la passió. El novembre de 1944 van visitar Miró al Passatge del Crèdit. Va ser el primer contacte de l'artista amb els intel·lectuals de postguerra. En va restar una amistat que va donar lloc a poemes i col·laboracions de Miró en diferents projectes.

La trobada amb Picasso

En els anys de l'exili voluntari a París, Palau i Fabre va esdevenir el gran especialista mundial en l'obra de Picasso. Perucho va encarregar a Palau i Fabre un llibre que expliqués la relació amb Catalunya: el primer que es va fer.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive