Obra d'Hector Ameal
Obra d'Hector Ameal

L’obra d’Héctor Ameal de la Col·lecció Bassat, a Llavaneres

L’exposició és una selecció de pintures i dibuixos dels anys vuitanta i formen part de la Col·lecció Bassat, que es va fer càrrec del llegat de l’artista argentí

El Museu de Llavaneres acull, fins al 31 de juliol, l’obra d’Héctor Ameal: un artista argentí, publicista de professió, que va viure a Sitges. Un mostra que arriba a la població costera del Maresme de la mà de la Col·lecció Bassat, gràcies a la col·laboració que el Museu Arxiu i el Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró mantenen des de l’any 2016.

Fins al 31 de juliol al Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres (c/ de Can Caralt, s/n).  Preu: gratuït

L’exposició és una selecció de pintures i dibuixos dels anys vuitanta. Les obres formen part de la Col·lecció Bassat, que es va fer càrrec del llegat de l’artista. A les obres, se’n desprèn el domini del dibuix a ploma i en destaquen els retrats de persones grans, representants d’un “món que s’esfondra”, com destaca la comissària de l’exposició, Núria Poch, en el catàleg de la mostra.

Ameal domina el dibuix a ploma amb un perfecció quasi obsessiva, aconseguint llum i ombres vibrants, pròpies del gravat. Quasi tots els seus personatges, virtuosament retratats, són persones grans, solitaris representants de la buidor existencial i fins a cert punt caricaturitzats. El crític d’art Jean Cimaise7, el comparava amb El Bosco per la sensació d’angoixa que transmeten en tant que representants d’un món que s’esfondra. Les seves pintures, en canvi, representen espais interiors silenciosos, amb llum d’interior, quasi monocroms, com pàl·lids, amb elements recurrents com les taules, les cadires o les làmpades.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive